Circulatia a cinci trenuri de calatori a fost afectata din cauza grevei spontane a salariatilor statiei CF Dornesti. Trenurile au avut intarzieri intre 30 si 360 de minute, relateaza Mediafax. Protestul angajatilor CFR din judetul Suceava s-a incheiat in jurul orei 17.30 dupa ce acestia au primit in cont drepturile salariale restante, a anuntat prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a precizat ca circulatia feroviara a fost reluata.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat ca circulatia feroviara a fost reluata la ora 17.30 dupa ce angajatii CFR din Dornesti si Vicsani care au declansat o greva spontana si-au primit drepturile salariale in contul de card.

Circulatia a cinci trenuri de calatori, care au inregistrat intarzieri intre 30 si 360 de minute, a fost afectata, luni, din cauza grevei spontane a salariatilor statiei CF Dornesti.

Conducerea Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA preciza luni, intr-un comunicat de presa, ca a informat sindicatele feroviare, la sfarsitul saptamanii trecute, ca transferurile bancare pentru plata salariilor se vor face la inceputul acestei saptamani.

"Aceasta fiind situatia, administratia considera ca protestul spontan al salariatilor statiei CF Dornesti nu este justificat, cu atat mai mult cu cat astfel de manifestari produc efecte negative care se repercuteaza tot asupra feroviarilor", a precizat sursa citata.

Din cauza protestului salariatilor statiei CF Dornesti a fost afectata circulatia a cinci trenuri de calatori, care au inregistrat intarzieri intre 30 si 360 de minute, ceea ce inseamna noi probleme financiare pentru companie, cu consecintele de rigoare asupra salariilor in perioada urmatoare, se mai arata in comunicat.

Totodata, Compania CFR a precizat ca reprezentantii administratiei si partenerii sociali, desemnati de salariati pentru negocierea si incheierea noului Contract Colectiv de Munca (CCM), poarta discutii la nivel central referitoare la documentul pentru 2012-2013.

Directorul Regionalei CFR Calatori Iasi, Constantin Axinia, preciza ca protestul a fost declansat la ora 9.30.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, declara corespondentului MEDIAFAX ca angajatii din CFR Infrastructura afiliati Sindicatului "Stefan cel Mare" au declansat un protest spontan, solicitand incheierea contractului colectiv de munca pentru 2012-2013, plata salariilor restante si plata drepturilor salariale castigate prin decizii judecatoresti.

El a spus ca, din cauza acestui protest, doua trenuri internationale - Moscova-Sofia si Sofia-Moscova - au fost oprite in statiile Vadu Siret si Milisauti. De asemenea, in Gara Dornesti este oprit trenul InterRegio Dornesti-Iasi.

Prefectul de Suceava preciza ca in trenul international aflat in gara Milasauti se afla 20 de pasageri - doi bulgari, opt rusi, sapte ucraineni, un azer si doi americani. Intre cei 20 de pasageri sunt si doi copii, spunea prefectul, precizand ca nicio persoana nu are probleme medicale.

In trenul InterRegio se aflau cateva zeci de calatori, care au plecat spre destinatie cu masini, potrivit autoritatilor locale.