Un pensionar de 64 de ani, din Techirghiol, fost angajat al MAI, si-a impuscat sotia, miercuri noapte, aceasta fiind ranita foarte grav la cap, barbatul declarandu-le anchetatorilor ca a impuscat-o pe femeie accidental, dupa ce aceasta l-a trezit si i-a spus ca sunt atacati de hoti, transmite Mediafax.

Potrivit politistilor constanteni, incidentul s-a petrecut la miezul noptii de miercuri spre joi, intr-o vila pe care cei doi soti si-o construiesc in Techirghiol, dar care nu a fost inca racordata la apa si electricitate, iar dupa ce a realizat ce a facut barbatul a sunat imediat la 112.

El le-a declarat anchetatorilor ca sotia sa l-a trezit la un moment dat si i-a spus ca a auzit un zgomot afara, iar el a luat un pistol, pe care il detinea legal, si a tras de doua ori, unul dintre gloante lovind-o pe femeie in zona cranio-cervicala.

Echipajul de la Ambulanta care a sosit la fata locului a reusit sa o stabilizeze pe femeie, in varsta de 62 de ani, aceasta fiind apoi transportata la Spitalul Clinic Judetean Constanta, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale, fiind in stare foarte grava.

"Se pare ca arma, un pistol Tokarev calibru 7,62, era armata, iar cand barbatul a fost trezit din somn, buimac, a luat-o, a vrut sa coboare din pat, iar arma s-ar fi putut descarca accidental. Imediat dupa aceea, el a sunat la 112 si a chemat Ambulanta", afirma surse din randul anchetatorilor.

Potrivit acestora, barbatul a fost angajat al MAI ca medic veterinar in Constanta si iesise la pensie de mai multi ani. El detinea arma in mod legal, avand permis de port-arma, si isi cumparase pistolul de aproximativ o luna. In noaptea de miercuri spre joi, cand s-a produs incidentul, barbatul se afla sub influenta alcoolului, testele indicand o alcoolemie de 0,43 la mie.

O comisie de ancheta coordonata de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta cerceteaza cazul si incearca sa stabilesca daca a fost vorba despre un accident sau daca barbatul a incercat sa-si omoare sotia.