Cei trei copii din comuna argeseana Baiculesti, care au cazut intr-un canal de evacuare al hidrocentralei din localitate si au fost scosi din apa de catre pompierii militari, au fost declarati morti, vineri seara, dupa ce medicii de la Ambulanta au incercat mai bine de o ora manevre de resuscitare, informeaza Mediafax.

Trupurile neinsufletite ale celor trei copii urmeaza sa fie transportate la morga din Pitesti in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzelor mortii.

"Sunt trei baieti, doi frati - unul de 11 ani, celalalt de 12 ani - si un al treilea baiat de 11 ani. Cei de 11 ani erau colegi in clasa a cincea, celalalt baiat era elev in clasa a sasea. Cu toate eforturile medicilor Serviciului Judetean de Ambulanta Arges, acestia nu au putut fi salvati, au fost eforturi disperate, dar manevrele de resuscitare s-au dovedit fara succes", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, lt Madalina Epure.

Trei elevi din Baiculesti, judetul Arges, intre care doi frati, au cazut, in conditii inca neelucidate, intr-un canal de evacuare al hidrocentralei din localitate. Initial, o localnica a auzit strigatele de ajutor ale unuia dintre cei doi frati, celalalt fiind in apa, cu fata in jos si cu ghiozdanul in spate, iar o ruda a femeii a sunat imediat la Serviciul Unic de Urgenta 112.

"Am vazut un copil strigand dupa ajutor, era in apa, iar apoi am vazut un alt copil in apa cu ghiozdanul in spate si cu fata in jos. Un alt ghiozdan era la capul podului. Eu sunt cardiaca, m-am speriat foarte tare si am fugit dupa ajutor. Am anuntat-o pe o nepoata de-a mea care a sunat la 112", a declarat femeia.

Ulterior, parintele unui al treilea copil, elev in clasa a cincea tot la scoala din satul Valea Brazilor, comuna Baiculesti, coleg cu cei doi frati, a reclamat lipsa copilului, care a fost gasit de catre pompieri tot in apa, cu ghiozdanul in spate.

Cei trei copii sunt din comuna Baiculesti si invatau la scoala din satul Valea Brazilor.

Primele date aratau ca doi dintre copii ar fi plecat mai devreme de la scoala, ei optand sa nu mai participe la ora de franceza. La podul din beton cu margini de fier strabatut zilnic in drum spre scoala si inapoi spre casa de catre copii nimeni nu stie ce s-a intamplat.