Proprietarul unui club de noapte din municipiul Sighetu Marmatiei a solicitat miercuri seara sprijinul autoritatilor la 112, dupa ce a sesizat un miros suspect de gaz in incinta localului, relateaza Agerpres.

Imediat dupa solicitarea facuta, echipe de pompieri ale ISU Maramures, politie, jandarmi si lucratorii companiei de distributie Berg Sistem Gaz s-au deplasat la locul unde a fost semnalata scurgerea de gaze.

Proprietarul clubului a spus echipelor de interventie ca imediat ce a intrat in club a simtit un miros intepator si a acuzat usturime la ochi si gat.

Zona a fost izolata, livrarea de gaz a fost sistata, iar angajatii companiei de distributie au precizat ca scurgerea a fost de mica intensitate, mirosul puternic fiind provocat de gazul odorizat.

Purtatorul de cuvant al ISU Maramures, Cornel Babut, a declarat, miercuri seara, pentru Agerpres, ca o echipa de interventie a detasamentului din Sighetu Marmatiei s-a deplasat la locul unde a fost sesizata scurgerea de gaz.

"A fost sesizata o scurgere de gaz la un local de noapte, iar echipajul a asigurat masurile de prevenire a sistemului de urgenta. Zona este izolata. Compania de distributie a oprit livrarea de gaze", a spus Babut.

Localul urma sa se deschida publicului de la ora 21.00.

In noaptea de 18 spre 19 februarie, in municipiul Sighetu Marmatiei s-au produs doua explozii in urma acumularii de gaze in subsolul unor cladiri, printre care si a unui club de noapte. In urma acestui incident, o persoana a decedat, iar 17 au fost internate cu arsuri grave in spital.