O echipa formata din trei agenti ai Penitenciarului din Targu Mures l-a prins, miercuri, pe detinutul care a evadat in urma cu o zi, acesta fiind dus inapoi in inchisoare, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa remis de reprezentantii Penitenciarului din Targu Mures, agentii l-au identificat si retinut, miercuri, pe raza municipiului, pe Duka Jozsef Attila, detinutul evadat marti in timp ce se afla pe terenul de sport apartinand de Gospodaria Agro-Zootehnica din Sancraiu de Mures.

"Persoana privata de libertate a fost gasita si retinuta in data de 21 martie de o echipa formata din trei agenti ai Penitenciarului Targu Mures, pe raza localitatii Targu Mures, fiind depusa la penitenciar in jurul orei 18.15", se arata in comunicat.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului din Targu Mures, Vasile Cerghizan, a declarat ca detinutul a fost depistat in zona strazii Libertatii, in apropiere de domiciliul sau si al familiei.

Pentru fapta sa, detinutul va fi inclus in categoria persoanelor private de libertate cu grad sporit de risc, iar abaterea disciplinara va fi analizata de Comisia de disciplina a penitenciarului. Barbatul urmeaza sa raspunda pentru infractiunea de evadare, care se pedepseste conform prevederilor din Codul penal, cu inchisoare intre 6 luni si 2 ani.

Totodata, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepsei din cadrul penitenciarului va sesiza judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate in vederea schimbarii regimului de detentie intr-unul mai sever, a precizat purtatorul de cuvant al Penitenciarului din Targu Mures.