Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineata in Portul Constanta, la bordul unei barje autopropulsate, dupa finalizarea incarcarii in magaziile de marfa cu 1.100 de tone de benzina, relateaza Agerpres.

Potrivit directorului adjunct al Capitaniei Zonale Constanta, Laurentiu Zanfir, focul a izbucnit la bordul slepului autopropulsat 'Ingeborg', din cauza unei flame produse de instalatia electrica posibil defecta.

"O flama a dus la aprinderea instantanee a vaporilor de benzina din zona de incarcare a tancurilor de marfa. A fost ca o bufnitura care a ars instantaneu si a aprins, ce-i drept, niste plastice, izolatii de la cablurile electrice etc. Totul a fost insa stins foarte repede datorita prezentei de spirit a echipajului si personalului de la Oil Terminal. Norocul cel mare a fost ca incidentul s-a produs dupa incarcarea la capacitatea maxima a tancurilor si inchiderea gurilor de incarcare. Altfel vaporii din tancurile de marfa ar fi produs o explozie de neimaginat in port", a declarat Zanfir.

Nava incarcata cu benzina stationeaza in dana 69 a Portului Constanta, la compania Oil Terminal, si va fi examinata de inspectorii capitaniei si cei ai Germanischer Lloyd, pentru a decide asupra reparatiilor necesare.

Niciunul dintre marinarii aflati la bord nu a fost ranit si nu s-au inregistrat cazuri de poluare.