Trei persoane au murit, iar o alta a fost grav ranita, miercuri, dupa ce autoturismul in care se aflau a fost lovit de un tren, la o trecere de cale ferata, la iesirea din municipiul Iasi, in zona societatii Antibiotice, transmite Mediafax.

Accidentul s-a petrecut in jurul orei 09.00.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, la fata locului au ajuns mai multe ambulante si doua echipaje de descarcerare.

"E cumplit ce vedem aici. Sunt trei persoane incarcerate, pe care incercam sa le scoatem dintre fiare", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Spiridon.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Madalin Taranu, a precizat ca in autoturism se aflau patru persoane, iar in urma accidentului trei dintre acestea au murit, cea de-a patra fiind grav ranita.

"Trei persoane au murit pe loc, iar o a patra a fost grav ranita. Este o trecere de cale ferata semnalizata cu Crucea Sfantului Andrei, de la marginea Iasiului, langa Antibiotice. Semnalele acustice si luminoase erau in functiune. Soferul ar fi trebuit sa opreasca si sa se asigure, lucru pe care nu l-a facut. Nu avem informatii ca ar exista raniti printre pasagerii trenului", a spus Taranu.

Ea a precizat ca trenul implicat in accident circula pe ruta Harlau-Iasi.

In prezent, circulatia feroviara in zona este intrerupta.