Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a suspendat sedinta plenului de luni, din lipsa de cvorum. In urma efectuarii apelului nominal s-a constatat ca in sala de sedinta se aflau doar 65 de senatori, cvorumul necesar lucrarilor fiind de 68, relateaza Agerpres.

UPDATE Pe ordinea de zi a plenului de luni figurau ca adoptate tacit 16 proiecte de lege, anuntul urmand sa fie facut de presedintele Senatului in viitoare sedinta de plen, daca va fi intrunit cvorumul necesar.

Proiectele de lege urmeaza sa fie transmise in forma initiatorului Camerei Deputatilor, care le va dezbate si vota in calitate de Camera decizionala.

Marea majoritate a acestor proiecte de lege vizeaza aprobarea unor ordonante de urgenta ale Guvernului, care isi produc efectele din momentul emiterii lor de catre Executiv.

Astfel, a fost aprobat tacit de catre Senat proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 104/2011 pentru modificarea art. 12 din OUG nr. 13/2006 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, prin reorganizarea Agentiei SAPARD.

Un alt proiect de lege care a trecut de Senat, in forma initiatorilor, vizeaza aprobarea OUG nr. 100/2011 privind darea in administrarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a unor terenuri aflate in proprietatea publica a statului si in administrarea Ministerului Mediului si Padurilor - Administratia Nationala 'Apele Romane'.

De asemenea, au fost adoptate tacit si proiectele prin care erau aprobate OUG 103/2011 pentru reglementarea unor masuri in domeniul sanatatii, respectiv OUG 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome 'Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat', a imobilelor proprietatea Regiei Autonome 'Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat', precum si pentru modificarea unor acte normative.

Si proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 102/2011 pentru modificarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 105/2011 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, precum si a art. 8 din Legea nr. 339/2005 privind regimului juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope au fost adoptate tacit de Senat.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul proiectului de lege privind aprobarea OUG nr. 106/2011 pentru modificarea Titlului XI 'Renta viagera agricola' din Legea nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente si pentru stabilirea unor masuri privind plata rentei viagere agricole in anul 2011, ca si in cazul proiectului de lege privind aprobarea OUG nr. 110/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile sanatatii si protectiei sociale.

De asemenea, au mai fost adoptate tacit si proiectul de lege privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator, precum si proiectul de aprobare a OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Si cele doua propuneri legislative pentru modificarea legii privind recunostinta fata de eroii-martiri si luptatori care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov, din noiembrie 1987, vor fi transmise Camerei Deputatilor in forma initiatorului.

Si propunerea de modificare a OUG nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice va fi transmisa Camerei Deputatilor.

Acelasi lucru se va intampla si cu propunerea de completare a legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, precum si cu propunerea legislativa privind regimul juridic al averilor ilicite.

De asemenea, si propunerea pentru modificarea legii privind infiintarea Universitatii 'Titu Maiorescu' din Bucuresti a fost adoptata tacit de Senat.