Un barbat de 35 de ani din Bucuresti a fost retinut, vineri, de politistii din Timisoara, dupa ce a intrat in contul de Facebook al fostei sale iubite si a publicat mai multe fotografii cu aceasta in ipostaze indecente, barbatul amenintand-o totodata pe aceasta ca o ucide daca nu se intoarce la el, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Timis, Andreea Cinteza, politistii au retinut un barbat de 35 de ani, din Bucuresti, care si-a amenintat fosta iubita ca o va impusca, la fel cum s-a intamplat in cazul tragediei de la coaforul Perla din Capitala, daca aceasta nu se intoarce la el.

"Cei doi s-au cunoscut printr-o retea de socializare si, desi femeia era maritata, relatia lor a durat doi ani, insa in luna octombrie 2011 acestia s-au despartit. Tot atunci, femeia a plecat la munca in Austria si i-a cerut iubitului sa o lase in pace, insa acesta a inceput amenintarile si santajul. Barbatul i-a spart contul de Facebook si a postat acolo cateva fotografii indecente cu aceasta, alaturi de un mesaj cu numarul de telefon al fetei. Barbatul a fost monitorizat de procurorii DIICOT de la inceputul acestui an, dupa ce fosta iubita a depus reclamatie impotriva lui pentru ca i-a spart contul de Facebook", a declarat, vineri, Andreea Cinteza.

Conform purtatorului de cuvant al IPJ Timis, miercuri, intr-o discutie telefonica, bucuresteanul a intrebat-o pe fata daca a vazut tragedia de la coaforul din Capitala, in care au fost ucise doua persoane si ranite alte sase, spunand ca s-a gandit si el la asa ceva.

Barbatul a fost retinut, vineri, pe baza de ordonanta, si i s-a intocmit dosar penal pentru santaj si accesare fara drept a unui sistem informatic.

Politistii fac cercetari pentru a afla daca barbatul detine o arma.

El a fost dus in fata instantei, la Judecatoria Timisoara, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Luni, in jurul orei 17.30, Gheorghe Vladan (53 de ani), sofer la Policlinica MAI, a intrat in coaforul din complexul Perla, din cartierul Dorobanti, unde lucra sotia sa, Florina Vladan (47 de ani), coafeza.

Vladan si-a impuscat mortal sotia, apoi a tras intr-o colega a sa, casiera Mariana Bendre, dupa care a ranit alte sase persoane aflate in salonul de infrumusetare din Bucuresti.

Gheorghe Vladan a fost arestat marti, pentru omor calificat si deosebit de grav, el fiind acuzat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar si de premeditarea faptei.