Opt persoane au fost impuscate intr-un coafor din zona Perla din Capitala . Doua dintre victime au murit, precizeaza Mediafax. Atacatorul este sofer pe ambulanta, in cadrul MAI, si ca printre cele doua victime figureaza si fosta sa sotie, cu care avea "relatii tensionate".

O femeie ranita e transportata cu ambulanta de la coaforFoto: Mediafax

UPDATE 20.30: Comunicat al spitalului Elias: In aceasta seara au fost aduse de urgenta la Spitalul Universitar de Urgenta "Elias" 3 dintre victimele atacului cu arma produs luni seara. Este vorba de: o femeie, 32 de ani, plaga transfixianta impuscata coapsa dreapta, fara retentie de glont, in acest moment este operata; o femeie, 40 de ani, plagi impuscate ambele gambe, fara retentie de glont, fractura de 1/3 proximala tibie, si care va fi tratata conservator, si un barbat, 56 de ani, plaga impuscata genunchi stang, cu retentie de glont si care urmeaza sa fie operat. Toti pacientii sunt stabili si, in urma evaluarilor facute, nu par sa prezinte alte leziuni amenintatoare de viata.

UPDATE 19:25 Toate cele sase persoane ranite in atacul armat din coaforul din zona complexului Perla sunt in investigatii si ar putea fi operate pentru extragerea gloantelor , au declarat medicii spitalelor Floreasca si Elias, citati de agentia Mediafax.

"Cele trei persoane internate la Spitalul Floreasca (doua femei si un barbat) sunt in investigatii. Ei sunt stabili si in functie de rezultatele analizelor ar putea fi internati pentru extragerea gloantelor", a explicat medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare.

Si celelalte trei victime (doua femei si un barbat) care au fost trasportate la Spitalul Elias cu rani la picioare sunt in investigatii. "Pacientii nu au voie sa stea in picioare, intrucat au rani la membre. Ei vor fi investigati si apoi vor fi operati pentru extragerea corpurilor strane", a explicat medicul de la Unitatea de Primiri Urgenta de la "Spitalul Elias".

UPDATE 19:20 Procurorul Marius Iacob a confirmat ca atacatorul este sofer pe ambulanta, in cadrul MAI, si ca printre cele doua victime figureaza si fosta sa sotie, cu care avea "relatii tensionate".

Procurorul a precizat ca acesta detinea un pistol calibrul 9 mm pentru care avea permis de port arma.

Ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si iar Gheorghe Vladan va fi cercetat sub acuzatiile de omor calificat si omor deosebit de grav.

"In jurul orei 17,30, un angajat al MAI in varsta de 53 de ani, avand o arma de foc, a intrat in coafor executand mai multe focuri de arma. Doua persoane au decedat, sase au multiple leziuni prin impuscare", a precizat procurorul.

UPDATE 19:05 Potrivit declaratiei de avere a acestuia, postata pe site-ul Ministerului de Interne, Gheorghe Vladan detinea, impreuna cu sotia sa, o casa de 180 de metri patrati, iar sotia sa, Vladan Floriana, detinea jumatate dintr-o locuinta de 1.000 de metri patrati, obtinuta prin mostenire.

El avea trei masini, un Mercedes Benz din 1996, un Smart din 2003 si un Renault Megane din 2006.

Avea si un credit de 42.000 de euro, din 2007.

Cei doi detineau doua terenuri, ambele mostenite, unul de 800 de metri patrati, in Alexandria, si unul de patru hectare, in Prahova.

UPDATE 18:45 - Cel care a tras cu arma in coaforul din zona complexului Perla a fost prins in cladirea Transelectrica, unde un martor l-a vazut refugiindu-se.

Agentul de politie Gheorghe Vladan, care lucra ca sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu-Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor, este cel care a deschis focul asupra sotiei sale, Florina Vladan, si a colegelor de coafor, unde femeia lucra.

UPDATE 18:35 - Sotul uneia dintre coafezele care lucra in unitatea de la complexul Perla, din centrul Capitalei, a relatat cele povestite de sotia sa - care iesise cu putin timp inainte de atac sa fumeze in spatele cladirii - ca atacatorul a intrat si "a inceput sa traga nebuneste, in cine apuca".

Agresorul de la salonul de coafura din Capitala este angajat al Ministerului de Interne (MAI) si amenintase in mai multe randuri ca "se va intampla ceva urat", dupa ce sotia lui, care lucra la aceasta unitate, i-a intenta actiune de divort.

Potrivit sotului uneia dintre coafezele ce lucrau la salon, care a povestit la randul sau cele relatate de sotia sa, a declarat ca aceasta iesise la o tigara in spatele coforului cu doua minute inainte ca agresorul sa intre.

"Mi-a povestit ca a inceput sa traga nebuneste, in cine apuca", a relatat martorul.

El a spus ca stie de la sotia sa ca una dintre colegele ei, intentase divort barbatului, despre care femeia sustine ca este angajat al MAI.

Potrivit martorului, barbatul venise in mai multe raduri la coafor.

UPDATE 18:34 Politistul ucigas se numeste Gheorghe Vladan si are 51 de ani. Ultima testare psihologica a avut-o in urma cu trei saptamani si a trecut-o fara probleme. Colegii il descriu ca pe un om linistit, profesionist, scrie Jurnalul National.

UPDATE 18: 30 - In cauza avand ca obiect incidentul petrecut luni, cand o persoana de sex masculin a tras mai multe focuri de arma, intr-un coafor din municipiul Bucuresti si a ranit aproximativ opt persoane se efectueaza cercetari de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Codruta Kovesi, l-a desemnat pe prim-adjunctul procurorului general, Marius Iacob si pe procurorul sef Sectie de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Valentin Selaru, sa coordoneze cercetarile si sa ofere suport de specialitate procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti", informeaza Ministerul Public.

UPDATE 18:20 - Un martor a declarat ca cel care a deschis foc asupra persoanelor din coaforul din zona complexului Perla are 1,75 metri si 40 de ani, cand a iesit din unitate nu avea arma asupra lui.

Martorul a sopus ca a auzit sase bubuituri, dandu-si seama ca sunt impuscaturi, apoi a vazut un tanar plin de sange iesind din uitate si alergand catre spitalul Floreasca.

Prin geamul coaforului martorul a vazut mai multe persoane ranite foarte grav care "cereau ajutor, cereau sa vina ambulanta".

Zona a fost imprejmuita de politisti.

Mai multe masini SMURD sunt la fata locului, inclusiv una pentru victime multiple.

UPDATE 18:15 - O a doua persoana a decedat in urma atacului armat de la complexul Perla, in care opt persoane au fost impuscate, au informat surse din politie citate de agentia Mediafax.

UPDATE 18:10 - Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bodgan Oprita, a informat ca in urma atacului armat o persoana a fost ucisa, alta este impuscata in cap, doua in abdomen, iar alta aflandu-se in stop cardio-respirator, la Spitalul Floreasca.

De asemenea, alte trei persoane ranite in picioare sunt transportate la Spitalul Elias.

UPDATE Potrivit primelor informatii, sotul unei coafeze ar fi cel care a deschis focul asupra angajatelor si clientelor aflate in unitate, transmite Mediafax.