Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva a doua persoane in cazul exploziei de la Sighetu Marmatiei, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, distrugere din culpa cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, persoanele puse sub acuzare sunt un diriginte de santier in perioada 2005-2010 si un responsabil cu lucrarile de constructie din partea firmei SC Berg Sistem Gaz SA.

Amintim ca saptesprezece persoane au fost ranite grav in urma a doua explozii ce au zguduit un club din centrul municipiului Sighetu Marmatiei. Prima explozie a avut loc pe data de 19 februarie, in jurul orei 1.00 dimineata, facand sapte victime, iar o a doua s-a produs in aceeasi zi, in jurul orei 10.00, cand inca zece persoane - membri ai echipelor de interventie sosite la fata locului - au suferit arsuri grave.

Cincisprezece dintre victime au fost transportate la Bucuresti si au fost internate la Spitalul de Arsi si Spitalul Floreasca.

Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva SC Berg Sistem Gaz SRL, firma care a executat lucrarea de introducere a sistemului de alimentare cu gaz in Sighetu Marmatiei, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa cu consecinte deosebit de grave. De asemenea, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor companiei. Ancheta in acest caz a fost preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma unei dispozitii a procurorului general, Laura Codruta Kovesi.