UPDATE 18,00 Cel putin 40 de persoane si-au pierdut viata in acest accident de tren, relateaza Reuters

Accident de tren in Buenos AiresFoto: Agerpres/AP

UPDATE 17,20 Accidentul de tren a provocat "decese" si "550 de raniti", in conditiile in care "30 de persoane sunt inca prinse intre fiarele contorsionate" ale vagoanelor.

"Exista decedati. Nu stim cati, inca", a afirmat Daniel Russo, de la Protectia Civila.

Seful serviciilor de urgenta, Alberto Crescenti, a vorbit despre "550 de raniti" si "inca 30 de persoane prinse in primul si al doilea vagon".

Ora 15,40 Cel putin 340 de persoane au fost ranite in urma unui accident feroviar care a avut loc miercuri dimineata la Buenos Aires, dupa ce un tren a intrat in gara cu o viteza de 20 de km pe ora si s-a lovit de tampoanele de la capatul liniei, relateaza AFP.

Deocamdata, nu se stie daca exista si morti.

"Sunt 340 de oameni cu politraumatisme. Sunt contuzii dar sunt si cazuri mai complexe, cu traumatisme de piept. Sunt oameni in viata prinsi in vagoane. Nu stim daca exista morti. Trenul a intrat in gara cu 20 km/h si a lovit tampoanele" liniei, a spus ministrul argentinian al Transporturilor, Juan Pablo Schiavi, intr-o conferinta de presa organizata la statia Unsprezece, unde a avut loc accidentul.

Potrivit politiei, trenul, care transporta 2.000 de pasageri, a ramas fara frane.

"Accidentul este foarte grav. Vagoanele au intrat unul in altul; unul dintre ele a intrat cu sase metri in celalalt. Totul este filmat si va putea fi studiat", a precizat Schiavi.

"Sunt oameni plini de sange, cu fracturi. Infirmierii nu pot face fata", a declarat, la o televiziune locala, un pasager, Ezequiel.

Presa locala a prezentat salvarea mecanicului de locomotiva, prins intre fiarele deformate.

"Trenul era plin. Impactul a fost enorm", a adaugat Ezequiel.

Ultimul accident feroviar s-a produs in Argentina in 18 decembrie, cand o locomotiva s-a ciocnit de un tren de calatori intr-o gara periferica din Buenos Aires, ranind 17 oameni.

In 13 decembrie 2011, noua oameni au murit si 212 au fost raniti, in urma coliziunii dintre doua trenuri si un autobuz la o trecere la nivel in cartierul Flores, in vestul capitalei, unul dintre cele mai grave accidente din ultimii ani.