Cinci romani au murit, iar alti trei au fost raniti, duminica, intr-un accident rutier produs in apropiere de Figueres, informeaza cotidianul EL Pais in editia electronica de luni, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, primarul localitatii Figueres, Santi Vila, a solicitat autoritatilor spaniole corectarea sensului giratoriu de pe soseaua N-II, situat la intrarea in localitate.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs duminica seara, la sensul giratoriu situat la kilometrul 754 al soselei N-II. O furgoneta inmatriculata in judetul Caras-Severin, la bordul careia se aflau 8 persoane, a efectuat o depasire si, potrivit cotidianului citat, din motive necunoscute nu a revenit pe banda sa de mers, ciocnindu-se frontal cu un alt autoturism. Furgoneta se afla in drum spre Romania iar toti cei opt pasageri sunt cetateni romani, potrivit anchetatorilor. Cinci dintre acestia au murit, iar ceilalti trei au fost raniti, unul fiind in stare grava si suferind mai multe traumatisme.

Soferul celuilalt autoturism a ramas incarcerat, fiind necesara interventia pompierilor. Acesta se afla in spital, in stare grava.

In urma accidentului, circulatia a fost inchisa pe ambele sensuri pe N-II, in zona localitatii Figueres, timp de mai multe ore. Soseaua respectiva este intens circulata de turistii care vin din Franta, iar viteza maxima este limitata la 80 de kilometri pe ora in sectorul unde s-a produs accidentul.