Politistii constanteni au tras mai multe focuri de arma pentru a impiedica un grup de aproximativ 20 de persoane, suprinse in timp ce taiau cu aparate de sudura o conducta de irigatii, transmite Agerpres, citand o declaratie a purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, Bogdan Paduraru. Incidentul a avut loc in zona comunei Nuntasi.

Paduraru a precizat ca hotii actionau pe o distanta de o mie de metri, dezmembrand conducta ce apartine Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF).

''La aparitia politistilor, suspectii au abandonat activitatea si au fugit pe camp, motiv pentru care oamenii legii i-au somat regulamentar pentru a ramane pe loc. Intrucat cei in cauza nu s-au supus somatiilor, politistii au folosit armamentul din dotare, executand sase focuri de avertisment, in plan vertical, fara sa raneasca vreo persoana'', a afirmat reprezentantul IPJ Constanta.

Politistii au reusit sa prinda sase dintre suspecti, care au varsta cuprinsa intre 17 si 57 de ani. Patru dintre ei sunt din comuna Nuntasi.

Cei sase suspecti au fost retinuti pentru audieri, urmand ca in functie de rezultatul investigatiilor sa se ia masurile legale impotriva lor.

Politistii au gasit la fata locului sapte tuburi de oxigen, sase butelii de aragaz si patru aparate de taiat.

Anchetatorii incearca sa-i identifice si sa-i prinda pe toti cei implicati in acest caz.