Proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere este suspendata vineri si luni, din cauza vremii, a anuntat Prefectura Capitalei, citata de agentia Mediafax.

"Urmare conditiilor meteorologice nefavorabile, in baza prevederilor art. 4 alin.4 din Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti anunta intreruperea desfasurarii probei practice a examenului auto, in zilele de 3 si 6 februarie 2012", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Prefectura Capitalei a precizat ca, in functie de evolutia conditiilor meteo, intreruperea ar putea fi prelungita.

Persoanele care nu au sustinut proba practica se pot prezenta la sediul Serviciului regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor Bucuresti, din Soseaua Pipera nr. 49, pentru reprogramare in oricare zi lucratoare, intre orele 8.00 si 20.00. Acesti candidati vor avea prioritate la programare.

Prefectura Capitalei recomanda scolilor de soferi si instructorilor auto sa evite efectuarea orelor de pregatire cu elevii pana la normalizarea conditiilor meteo.

Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineata pana duminica seara, avertizand ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.