Peste 50 de persoane participa, miercuri seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu Raed Arafat, avand pancarte pe care scrie "Respect Arafat", "Nu ne condamnati la moarte!", "Ne-ati ciuruit!", relateaza Mediafax.

Actiunea a fost initiata pe reteaua de socializare facebook si are titlul "SMURD pentru noi, noi pentru SMURD!".

Participantii s-au adunat in jurul orei 19.00 si spun ca au venit in piata pentru a-si manifesta solidaritatea fata de SMURD si Raed Arafat.

"Raed Arafat si-a dat demisia din pozitia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, iar noua lege a sanatatii desfiinteaza SMURD. Noi sustinem SMURD. Serviciul Mobil de Urgenta si de Reanimare este o obligatie a statului fata de cetatenii sai. Am venit aici cu un mesaj de sustinere si sa ne exprimam respectul si solidaritatea cu Raed Arafat", a spus un participant.

Participantii la manifestare au pancarte pe care scrie "Respect Arafat", "SMURD serviciu public", "Sanatate pentru toti", "Nu ne condamnati la moarte!", "Sanatatea nu trebuie sa fie un lux", "Ne-ati ciuruit".

La actiune participa mai multi liberali clujeni, printre care si deputatul PNL Horia Uioreanu.

Actiunea nu este autorizata de primarie.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Arafat a declarat ca a demisionat din functia de subsecretar de stat pentru ca iesind din Ministerul Sanatatii va putea apara mai bine sistemul de urgenta, precizand ca nu poate intra in polemici cu nimeni pe aspecte care necesita discutii tehnice.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca SMURD nu a fost creat de un om, statul facand eforturi uriase pentru acest sistem, seful statului mentionand ca abordarea din ultimele zile i se pare "deplasata".

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca in Romania sunt doua SMURD-uri - unul al statului si unul privat, adica "o fundatie care face care face ce vrea cu banii ei", referindu-se la Serviciul de Urgente din Ministerul de Interne si, respectiv, la fundatia infiintata de Raed Arafat.