Un copil in varsta de doi ani din localitatea vasluiana Mircesti a ajuns la spital in coma alcoolica si cu hipotermie, dupa ce a fost lasat singur de parinti intr-o casa neincalzita si cu doua cani de vin pe masa pe care baietelul le-a baut, relateaza Mediafax.

Potrivit Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, copilul a fost lasat singur in casa de catre parinti marti seara, acestia uitand pe masa si doua cani cu vin.

Ramas nesupravegheat, baietelul a baut tot vinul din cani, intrand in coma alcoolica. Dupa trei ore parintii au revenit acasa, gasind copilul dormind profund si cu temperatura corpului scazuta, fara a reusi sa-l trezeasca.

Speriati, acestia au sunat la numarul de urgenta 112 pentru a solicita interventia unei ambulante.

"Cand am ajuns la locul solicitarii, copilul se afla in coma alcoolica si cu hipotermie, temperatura corpului fiind de 34 de grade Celsius. Este clar ca baietelul a fost neglijat de parinti, in conditiile in care a fost lasat singur intr-o casa neincalzita si cu doua cani cu vin pe masa. Important este ca am reusit sa-l salvam pe copil, pana la spital acesta fiind stabilizat", a declarat miercuri medicul de garda din cadrul SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Stabilizat de catre medicul de pe ambulanta, copilul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde va mai ramane o perioada sub tratament si supraveghere medicala pentru a fi evitate orice riscuri ce pot aparea in astfel de cazuri.