Tanarul de 21 de ani care a lasat insarcinata o fata in varsta de 11 ani din judetul Constanta a fost retinut pentru 24 de ore, transmite Mediafax. Mihai Vasilescu a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu fata, dar a sustinut ca acestea au fost consimtite. Barbatul, care este din Cobadin, va fi prezentat luni instantei cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, Vasilescu s-a prezentat duminica la politie pentru a fi audiat de catre politistii Sectiei 5 Politie Rurala Cogealac, sub coordonarea procurorului de caz.

Tanarul a fost retinut pentru 24 de ore pentru intretinere de relatii sexuale cu un minor. Luni, Vasilescu va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al judetului Constanta, mama fetitei, Iulia Burdun, de 40 de ani, din comuna Sacele, s-a prezentat, vineri, la politie si a depus plangere penala impotriva lui Vasilescu, care ar fi intretinut relatii sexuale cu fata de11 ani, in urma carora copila a ramas insarcinata.

"Fetita a fost audiata in prezenta mamei si a unui consilier de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta si a confirmat cele spuse de mama", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, Carmen Serbanescu.

In urma cercetarilor a reiesit ca Mihai Vasilesu ar fi intretinut relatii sexuale cu minora in perioada iulie - decembrie 2011. Tanarul, care este prieten cu fratele fetei, a locuit in casa familiei Burdun pe perioada verii. Ulterior, el a plecat in Botosani, la munca, dar a mai venit la prietenul sau la sfarsit de saptamana si a ramas peste noapte.

"In toata aceasta perioada cei doi au intretinut relatii sexuale, in urma carora fata a ramas insarcinata, purtand acum o sarcina de aproximativ 24 de saptamani", spun surse din randul anchetatorilor.

Mama fetei a aflat abia saptamana aceasta ca fiica ei de 11 ani este insarcinata si a depus o plangere la politie.

Fata de 11 ani locuieste in prezent cu fratele si cu mama ei, tatal fiind plecat la munca in strainatate.