Guvernatorul Texasului Rick Perry a declarat marti ca isi va reconsidera candidatura pentru Casa Alba dupa scorul slab inregistrat in Iowa urmand sa decida zilele urmatoare daca va mai continua cursa, anunta AFP.

"Dupa rezultatele din Iowa am decis sa ma intorc in Texas pentru a analiza rezultatele din aceasta seara si sa decid daca ar trebui sa continui", a spus candidatul republican sustinatorilor sai dupa ce a luat doar 10% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare.

"Rick Santorum si Mitt Romney sunt pe primele locuri in urma adunarilor electorale de tip caucus din statul american Iowa, potrivit rezultatelor partiale anuntate dupa numararea a 89 la suta din voturi, relateaza AFP citata de Mediafax.

Favoritul in aceasta cursa, Mitt Romney, intruneste 24,7 la suta din voturi, avand un usor avans in fata lui Rick Santorum, care a obtinut 24,6 la suta. Ron Paul se afla pe locul al treilea, cu 21,1 la suta din voturi, in cazul in care rezultatele se vor confirma.

Newt Gingrich obtine 13,3 la suta, texanul Rick Perry 10,3 la suta, iar Michele Bachmann 5,1 la suta, potrivit acestor rezultate preliminare.

  • Imediat dupa anuntul de intrare in cursa pentru desemnarea candidatului republican pentru alegerile prezidentiale, facut pe 30 august, Rick Perry a crescut masiv in sondajele de opinie, realizand performanta ca doar in sase saptamani sa conduca detasat in fata celorlalti candidati.
  • Pe 13 noiembrie, Rick Perry era cotat cu aproape 32% din intentiile de vot, la distanta mare de Mitt Romney, pentru care isi exprimau preferinta 20% din chestionati. Odata inceput insa sezonul de dezbateri televizate dintre candidati, Rick Perry a intrat intr-o curba descendenta la fel de rapida, prestatiile sale televizate fiind neconvingatoare si presarate de numeroase gafe (vedeti aici un fragment din dezbaterea CNBC in care Perry nu reuseste sa-si aminteasca ce anume departamente de stat este hotarat sa desfiinteze). In doar 2 saptamani, Rick Perry pierduse intregul avans, ajungand mult in urma altor candidati, pozitie din care nu si-a mai revenit in sondaje de atunci.

citeste mai multe despre Rick Perry