Un elev din clasa a XII-a de la Grupul Scolar Tehnic Traian-Radu Negru, din municipiul Galati, a ajuns la Spitalul Judetean Sf. Apostol Andrei, dupa ce a fost injunghiat, marti, in curtea unitatii de invatamant, informeaza Agerpres. Potrivit directorului liceului, atacul s-a petrecut in fata a doi dintre profesorii unitatii de invatamant.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati, inspector Cristina Tatulici, victima a fost injunghiata in cadrul unei altercatii intre el si alti cinci tineri, din care unul este coleg de liceu cu aceasta, iar ceilalti patru sunt fosti colegi cu agresorul, de la Liceul Metalurgic, unitate de unde agresorul a si fost exmatriculat. Inspectorul Cristina Tatulici a mai declarat ca si victima a fost mutata disciplinar, de la Liceul Auto Traian Vuia la Grupul Scolar Tehnic Traian-Radu Negru.

Accesul agresorilor in curtea liceului s-a facut din cauza faptului ca, la acel moment, nu era asigurata paza unitatii de invatamant, a explicat purtatoruld e cuvant al IPJ Galati. Potrivit inspectorului scolar general Dorulet Resmerita, paza era asigurata de profesorul de serviciu, care a incercat sa aplaneze conflictul, la fel si directorul scolii, care a si apelat numarul unic de urgenta 112. Totusi, a declarat Resmerita, daca ar fi existat un angajat al unei firme de paza specializate lucrurile nu ar fi degenerat.

Inspectorul scolar general a adaugat ca Grupul Scolar Radu Negru este unitatea cu cel mai ridicat grad de infractionalitate din judet. "Toate cele 38 de licee din judetul Galati ar trebui sa beneficieze de paza asigurata de firme specializate si nu cu personalul propriu al unitatilor de invatamant, care nu este antrenat sa actioneze in cazul unor comportamente deviante ale elevilor", a declarat Resmerita.

Un alt elev al liceului a fost ranit in timpul altercatiei insa a refuzat sa depuna plangere la politie, spre deosebire de tanarul care a ajuns la spital. "Politia Judeteana a identificat imediat cei 5 cinci agresori, care sunt cercetati pentru ultraj si tulburarea linistii publice, iar in urma constatarii numarului de zile de spitalizare, se va formula plangere pentru vatamare corporala impotriva celui care a folosit cutitul", a afirmat purtatorul de cuvant IPJ Galati.

Directorul liceului, Gabriel Gogoncea, a declarat pentru Realitatea TV, ca atacatorul nu este elev al liceului. Potrivit directorului unitatii de invatamant, atacul s-a petrecut in fata a doi profesori. Acesta a adaugat ca elevul injunghiat a creat probleme in trecut si ca va fi exmatriculat.

Starea de sanatate a victimei este buna. Tanarul va ramane in spital timp de 2-3 zile, a adaugat directorul liceului.