Un incendiu a izbucnit, joi, la turnurile gemene din Hanoi, Vietnam. Mai multe persoane au ramas blocate la ultimele etaje ale cladirilor, fiind necesara interventia pompierilor pentru a-i salva, informeaza editia online a cotidianului vietnamez Tuoi Tre News.

Foto:
  • Apasa pe fotografie pentru o fotogalerie cu imagini ale operatiunilor de stingere a incendiului

UPDATE 4 Ultimele persoane blocate in cladiri, la etajul 33 al unuia dintre turnuri, au fost salvate. Incendiul a fost stins in jurul orei locale 20.50 (16.50 ora Romaniei).

UPDATE 3 Pompierii au stins flacarile care au cuprins subsolul Nr.3. Acestia mai stropesc inca cu apa subsolul pentru a preveni o reaprindere.

UPDATE 2 In jurul orei locale 19.00 (15.00 ora Romaniei), pompierii se pregateau sa intre in subsolul Nr. 3 pentru a preveni raspandirea incendiului catre statia de transformare.

UPDATE 1 Potrivit medicior care au preluat victimele, nici o persoana nu a suferit rani grave. Majoritatea victimelor sufera de insuficienta respiratorie in urma expunerii la fum, scrie Tuoi Tre News.

Autoritatile locale au anuntat ca in subsolul Nr.3 al unuia dintre turnuri se gaseste o statie de transformare ce ar putea exploda in cazul in care incediul nu este stins in timp util.

Directorul adjunct al consiliului de administratie al celor doua turnuri a declarat ca angajatii care lucrau in subsolul cladirii la momentul izbucnirii incendiului s-au grabit catre etajele superioare, astfel incat nu exista persoane blocate in subsolul Nr.3. Consiliul de administratie a declarat ca nu exista persoane blocate nici in turnul B insa echipa de salvare verifica inca sediul, in cautarea unor posibile victime.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 16.30 (11.30 ora Romaniei) si a afectat cele doua turnuri ale corporatiei EVN, din capitala vietnameza.

Potrivit ultimelor informatii, pompierii au scos 30 de persoane din cele doua cladiri. Este neclar daca mai sunt alte persoane blocate.

In jurul orei locale 19.00 (14.00 ora Romaniei), partea de sud a turnurilor era inca acoperita de fum.