Tigrul care a evadat de la Gradina Zoologica din Sibiu marti dimineata a fost impuscat si ucis de vanatorii care-l urmareau, in apropierea Uzinei de apa, a anuntat cotidianul local "Tribuna". Autoritatile au afirmat ca animalul devenise agresiv. Un oficial de la Primarie a afirmat ca tigrul a fugit dupa ce ingrijitorul a uitat usa deschisa, dupa ce a facut curat in cusca animalului. Tigrul a fugit in zona Valea Aurie, obligand oficialii sa evacueze mai multe persoane si sa ceara locuitorilor sa ramana in case. Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, anuntase eronat in cursul diminetii ca animalul a fost prins si readus in captivitate. Jandarmeria Sibiu a precizat ca animalul nu a fost in niciun moment in zona locuita, ci doar in Padurea Dumbrava, la marginea orasului, iar populatia nu a fost pusa in pericol.

Gradina Zoologica Sibiu Foto: AGERPRES

Veterinarul Gradinii Zoologice din Sibiu a explicat ca a fost necesar ca tigroaica sa fie impuscata mortal din cauza ca tranchilizantul nu a avut efectul scontat. Animalul a devenit agresiv dupa ce a fost impuscat cu pusca tranchilizanta si a sarit catre vanator, iar acesta a fost nevoit sa foloseasca arma letala, tragandu-i un glonte in cap, potrivit Adevarul.ro.

In plus, autoritatile din Sibiu au precizat ca n-au avut o arma cu tranchilizante, fiind necesar sa aduca una de la Cisnadie.

Animalul a fost localizat in zona Calea Poplacii, in cartierul Valea Aurie, care a fost izolata de fortele de ordine.

Politistii au cerut populatiei sa stea in casa, iar scolile din zona au fost sfatuite sa nu le dea drumul elevilor acasa, chiar daca au terminat cursurile.

Fortele de ordine au organizat filtre la iesirea din oras spre Rasinari si langa Hotelul Hilton.

Tigroaica Mihaela avea 14 ani si se nascuse chiar la Zoo Sibiu.

In cursul diminetii, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, declarase pentru Agerpres ca "tigroaica a fost capturata si este condusa spre cusca sa, cu ajutorul tuturor fortelor de interventie. Aceasta s-a nascut in captivitate si a reusit sa evadeze, insa nu a parasit Gradina Zoologica, care este inconjurata de un gard inalt de 1,8 metri. Nu detinem nicio informatie conform careia cineva ar fi fost ranit". Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a precizat insa ulterior ca animalul a reusit sa treaca de gardul de protectie al Gradinii Zoologice, inalt de 1,8 metri.

Potrivit Agerpres, care citeaza o declaratie a purtatorului de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare, Ioan Pentea, echipele de cautare formate din politisti, jandarmi, vanatori si angajatii parcului Zoo au incearcat sa prinda animalul, cu ajutorul unei pusti cu tranchilizante.

Cotidianul local "Tribuna" a precizatca reprezentantii Gradinii Zoologice au luat legatura imediat cu Asociatia Vanatorilor.

La fata locului este prezent si un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor daca situatia o impune.

Agerpres precizeaza ca la Gradina Zoologica din Sibiu, cea mai veche din tara, se afla mai multi tigri. Parcul Zoo se intinde pe 45 de hectare si este situat la marginea Sibiului, in Padurea Dumbrava. In custile de la Zoo sunt 187 de animale, intre care patru tigri, si pasari din 47 de specii.