O explozie s-a produs marti seara la fabrica de ulei din Vaslui - SC Ulerom SA - care apartine omului de afaceri Adrian Porumboiu, anunta Agerpres.

Oamenii care au sunat la 112 sustin ca au auzit o bubuitura in urma careia blocurile din zona garii s-au cutremurat.

''A trosnit atat de tare incat toate alarmele de la masini au inceput sa sune. Va spun drept, s-a cutremurat tot blocul. Nu stiam ce se intampla si am vazut ca iesea fum de la un cazan din curtea fabricii'', a declarat o locatara din unul dintre blocurile situate in zona garii, acolo unde se afla amplasata si fabrica de ulei.

La doar cateva minute de la prima solicitare, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui a trimis la fabrica de ulei patru autospeciale. La fata locului se afla deja si un echipaj al jandarmilor si mai multe masini de politie.

''A fost o explozie la un cazan din centrala termica. Noi ne-am deplasat cu patru autospeciale deoarece exista pericol de explozie. Daca izbucnea un incendiu, focul se putea extinde atat in depozitele cu floarea soarelui, cat si la centralele termice aflate in apropiere. Din fericire, nu a fost nevoie sa intervenim'', a declarat, marti seara, pentru AGERPRES, Radu Benchea, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui.