Soferul unei cisterne incarcate cu peste 25 de tone de produse petroliere a fost prins de catre politistii prahoveni conducand sub influenta bauturilor alcoolice, acesta avand o concentratie de 0,75 mg alcool in aerul expirat, relateaza Agerpres.

Seful Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Bogdan Despescu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, in timpul unei actiuni desfasurate de politistii prahoveni pe DN 1A, a fost depistat in trafic, in comuna Gura Vitioarei, un sofer al unei cisterne incarcate cu peste 20 de tone de motorina si peste cinci tone de benzina care conducea, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Catalogand cazul drept unul deosebit de grav din cauza pericolului la care erau expusi ceilalti participanti la trafic, Despescu a precizat ca, in urma testului cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 0,75 mg alcool in aerul expirat de catre barbatul care se deplasa din zona Ploiestiului spre Ardeal.

In aceste conditii, s-a luat masura indisponibilizarii marfii, operatorul economic a fost solicitat sa desemneze un alt conducator auto pentru a prelua incarcatura si mijlocul de transport, iar soferului baut i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere sub influenta alcoolului.

Seful Politiei prahovene a declarat ca in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, dar si in timpul acestora, lucratorii IJP vor aplica un plan de masuri care are drept scop cresterea sigurantei in ceea ce priveste ordinea publica, dar si domeniul rutier.

In aceasta perioada, se va actiona cu prioritate in domeniul fraudelor economice (cu produse agro-alimentare, in turism si alimentatie publica, piraterie, asigurari), in cel silvic (se va verifica legalitatea exploatarii, transportului si comercializarii de pomi de Craciun si se vor organiza filtre pe traseele pe care se transporta acest gen de produse), in domeniul rutier (se vor verifica starea tehnica a autovehiculelor, existenta cauciucurilor de iarna, comportamentul in trafic al soferilor si conditiile de trafic) si in domeniul materialelor pirotehnice.

Conform legislatiei, persoanele fizice pot detine, folosi si comercializa doar materiale pirotehnice din clasa I, celelalte putand fi folosite doar de catre agenti economici autorizati.

In Prahova, exista 34 de agenti economici autorizati in acest sens si alti 12 care depoziteaza materiale de acest gen.

De asemenea, politistii prahoveni vor avea in vedere asigurarea linistii si ordinii publice in zonele aglomerate in care se vor desfasura diverse manifestari, dar si monitorizarea jocurilor de artificii.