Un bucurestean este cercetat de politisti dupa ce a infiintat un post de radio pirat care in octombrie si noiembrie a emis muzica pe o frecventa din banda de radiodifuziune nationala, perturband serviciile de comunicatie si radio-navigatie aeronautica, inclusiv cele de alarmare in caz de dezastre, informeaza Mediafax.

Barbatul, in varsta de 29 de ani, este acuzat de emitere sau retransmitere de programe fara licenta - noiaudiovizuala, licenta de emisie, autorizatie tehnica de functionare sau autorizatie de retransmisie.

"In fapt, M. Alexandru este suspectat ca, in perioada octombrie - noiembrie 2011, a emis neautorizat, pe o frecventa din banda de radiodifuziune nationala, folosind diferite pseudonime, muzica diversa, punand astfel in pericol vieti omenesti prin perturbarea serviciilor de comunicatie si radio-navigatie aeronautica, inclusiv a serviciilor de alarmare in caz de dezastre", se arata intr-un comunicat de sambata al Politiei Capitalei.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 5 Bucuresti au facut, vineri, o perchezitie domiciliara la adresa de unde emitea postul de radio, unde au gasit aparatura folosita la emisie, respectiv un sistem de calcul, codor stereo, precum si doua antene bipolare ce erau amplasate pe acoperisul imobilului. Aparatura a fost confiscata, iar tanarul este cercetat in stare de libertate.