Peste 1.500 de militari si tehnica militara apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza vor participa joi, 1 Decembrie, incepand cu ora 11.00, la parada militara organizata de Ziua Nationala a Romaniei in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti, potrivit Agerpres.

Manifestarile dedicate Zilei Nationale vor incepe la ora 8.00, cand va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul ''Eroilor militari romani cazuti la datorie'' din Parcul Copilului.

De la ora 10.00 va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul ''Ostasului Necunoscut'' din Parcul Carol I iar incepand cu ora 11.00, in zona Arcului de Triumf, va avea loc o parada militara.

Incepand cu ora 17.40, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, vor avea loc un ceremonial militar si un concert de cantece ostasesti, urmate de retragerea cu torte a militarilor din Regimentul 30 Garda 'Mihai Viteazul' pe itinerariul Palatul Cercului Militar National, bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, bulevardul General Vasile Milea.

In pas de defilare pe sub Arcul de Triumf vor trece aproximativ 400 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri si piloti ai MAI, cu tehnica din dotare.