Un incendiu puternic se manifesta, miercuri, in Masivul Bucegi, intr-o zona greu accesibila, flacarile cuprinzand aproximativ 5.000 de metri patrati de teren acoperit cu vegetatie uscata, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, incendiul a izbucnit marti dupa amiaza pe creasta Bucsoiului din Masivul Bucegi, intr-o zona greu accesibila si acoperita cu vegetatie uscata.

Conform sursei citate, focul a ars toata noaptea de marti spre miercuri, iar miercuri dimineata flacarile de pe creasta Bucsoiului s-au stins, incendiul cuprinzand Creasta Balaurului din Bucegi.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Marina Dinu, a declarat ca un elicopter a survolat zona, stabilind ca o suprafata de aproximativ 4.000 - 5.000 de metri patrati de teren acoperit cu vegetatie uscata este cuprinsa de flacari.

Zona in care se manifesta incendiul este greu accesibila, astfel incat nicio autospeciala a pompierilor nu poate urca pentru a interveni.

La fata locului se afla zeci de subofiteri pompieri, salvamontisti, reprezentanti ai Romsilva si pompierii de la Serviciul local pentru Situatii de Urgenta Busteni.