Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat suma de 1,3 milioane euro, plus TVA, pentru inlocuirea unuia dintre cuptoarele de incinerare de la crematoriul uman Vitan Barzesti, noul cuptor urmand a fi functional in urmatorii doi ani.

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, cuptoarele de la crematoriul Vitan Barzesti functioneaza din 1987 si "nu mai fac fata".

In expunerea de motive a acestui proiect se arata ca "Municipiul Bucuresti reprezinta cea mai mare aglomerare urbana din tara. Problemele legate de rezolvarea locuintelor necesare, a transporturilor, a apei, a canalizarii, a incalzirii reprezinta situatii complexe, care reclama solutii adecvate. In acelasi context, se inscrie si asigurarea locurilor necesare pentru inmormantari (in cimitire sau crematorii). Nedemararea la timp a lucrarilor aferente crematoriului poate genera o situatie de criza in viitorul apropiat".

Tot luni, CGMB a suplimentat suma necesara iluminarii cimitirului Domnesti cu circa 90.000 de euro. In compensare, bugetul pentru iluminarea cimitirului Berceni a fost taiat cu circa 75.000 de euro.