Profesorul de muzica Tatar Gergely de la Liceul de arta "Plugor Sandor" din Sfantu Gheorghe este acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale nu cu una, ci cu doua dintre elevele scolii, relateaza Agerpres. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, profesorul de pian ar fi avut raporturi sexuale atat cu o eleva de 14 ani, cat si cu una de 16 ani.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe, procurorul Cosmin Andras, a confirmat faptul ca pe numele profesorului a fost inregistrat un dosar penal pentru raporturi sexuale cu minor si ca ar fi vorba despre doua victime, mentionand ca ancheta este in curs de derulare.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, Dumitru Ungureanu, a declarat ca cercetarile au fost demarate in urma unei reclamatii primite marti din partea parintilor fetei de 14 ani. Se pare ca acestia ar fi descoperit intreaga poveste din jurnalul fiicei lor, din care au aflat cu stupoare ca relatia a inceput pe cand copila avea doar 12 ani.

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat ca nu se poate pronunta asupra vinovatiei ori nevinovatiei profesorului, insa a luat decizia ca pana la finalizarea cazului acesta sa fie suspendat din activitate. Keresztely Irma a adaugat ca profesorul nu a mai avut abateri disciplinare si ca din punct de vedere profesional era foarte bun.

UPDATE: Profesorul a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, urmand sa fie dus la instanta cu propunerea de arestare preventiva, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Sfantu Gheorghe, Gheorghe Cosmin Andras, a declarat ca barbatul a fost retinut de politisti, iar impotriva acestuia a inceput urmarirea penala pentru relatii sexuale cu minor. Conform sursei citate, barbatul a intretinut relatii sexuale cu doua minore.

Profesorul a fost dus in arestul Politiei Covasna, iar joi va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.