Un muncitor care lucra la dezafectarea unui rezervor de combustibil din curtea depozitului Electrica din Pitesti si-a pierdut viata, luni dimineata, in urma unei explozii produse in timp ce barbatul taia si demonta rezervorul, anunta Mediafax. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Arges, deflagratia, extrem de puternica, nu a fost urmata de incendiu.

UPDATE: Electrica S.A. precizeaza, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca lucratorul in varsta de 42 de ani care si-a pierdut viata "si-a depasit atributiile de serviciu prin actiunile sale, in timp ce lucra cu un polizor unghiular din dotare, a produs aprinderea gazelor acumulate in interiorul rezervorului, ceea ce a dus la explozia acestuia".

"Muncitorul executa lucrari de dezafectare a rezervorului. Probabil ca a taiat cu flexul rezervorul", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, comisar sef Danut Dinu.

Politisti si reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Arges cerceteaza imprejurarile in care a avut loc incidentul, dar si daca s-au respectat normele de munca si daca barbatul era angajat cu forme legale. Potrivit Agerpres, cazul a fost incadrat ca accident de munca.