O cisterna incarcata cu 25 de tone de bitum fierbinte s-a rasturnat, miercuri, pe DN 13 A, intre localitatile harghitene Praid si Lupeni, fara ca incarcatura sa se fi imprastiat pe sosea. In urma accidentului circulatia se desfasoara alternativ, pe un fir, intre cele doua localitati, potrivit Mediafax.

Seful Biroului Politiei Rutiere Odorheiu Secuiesc, inspectorul Viorel Ioja, a declarat ca vehiculul de mare tonaj era condus de un barbat de 36 de ani, din Bucuresti. Potrivit sursei citate, conducatorul autovehiculului circula din directia Sovata catre Miercurea Ciuc si, la urcarea in panta intre localitatile Praid si Lupeni, din cauza vitezei mari cu care a intrat intr-o curba deosebit de periculoasa, a pierdut controlul volanului, cabina s-a izbit de un cap de pod si cisterna, incarcata la Viena cu 25 de tone de bitum fierbinte, s-a rasturnat.

La fata locului s-a deplasat o ambulanta SMURD, care a acordat ingrijiri soferului ranit usor la mana stanga, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Odorheiu Secuiesc si voluntarii de la Serviciul pentru Situatii de Urgenta al comunei Corund, fiecare cu o autospeciala: "Din fericire, capacul cisternei nu s-a deschis si bitumul fierbinte nu s-a imprastiat pe drumul national. Au fost scurgeri minore de combustibil din rezervorul vehiculului, dar pompierii au spalat carosabilul, inlaturand pericolul aprinderii", a spus purtatorul de cuvant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

La randul sau, inspectorul Viorel Ioja a adaugat ca se asteapta, la locul accidentului, o echipa de specialisti din Brasov, de la firma care a asigurat transportul de bitum, cu o macara de mare putere si un autotactor, pentru a repune pe roti cisterna rasturnata.