Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu si sotia sa Ioana au divortat, Judecatoria Sectorului 6 admitand cererea de desfacere prin acord a casatoriei si luand act de intelegerea privind incredintarea baiatului lor si cuantumul pensiei de intretinere, relateaza Mediafax.

Calin si Ioana Popescu-Tariceanu, in 2005Foto: Agerpres

Instanta Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti a admis cererea formulata de Ioana si Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu si a desfacut prin acord casatoria incheiata in 22 august 2003 la Ambasada Romaniei la Budapesta. Ioana Tariceanu a revenit la numele Dinu avut inaintea casatoriei.

De asemenea, instanta a luat act "de intelegerea intervenita intre parti cu privire la incredintarea minorului, programul privind legaturile personale si cuantumul pensiei de intretinere", potrivit hotararii.

Cererea de divort formulata de Ioana Popescu-Tariceanu a fost inregistrata la Judecatoria Sectorului 6 in 25 august. Initial, instanta a stabilit ca primul termen al procesului sa fie in 25 octombrie, insa sotii Tariceanu au solicitat o alta data pentru judecarea cererii de divort.

In 7 septembrie instanta a luat in discutie cererea de preschimbare a termenului si a stabilit ca procesul de divort sa se judece in aceeasi zi. Judecatorul a luat act de pozitia exprimata de ambele parti privind despartirea de comun acord si a admis cererea de divort, decizia fiind definitiva si irevocabila.

Decizia de a divorta de comun acord a fost anuntata oficial de Calin si Ioana Tariceanu in 19 august, printr-un comunicat, cei doi rugand presa "sa respecte nevoia de intimitate in aceasta perioada".

In comunicatul de presa, Calin si Ioana Tariceanu precizau ca anuntul a fost facut public "cu intentia de a evita speculatiile de orice natura" si sustineau ca "nu vor fi facute comentarii ulterioare divortului".

Ioana Tariceanu are 34 de ani si este a patra sotie a lui Calin Popescu-Tariceanu. Ei au impreuna un baiat, nascut cu cateva luni inaintea casatoriei civile, care a avut loc in anul 2003, la Budapesta. In 2004, ei s-au casatorit si religios.

In 2007, inaintea concertului Rolling Stones de la Bucuresti, Tariceanu, care la acea vreme era premier, a avut o intalnire cu membrii trupei, in cortul acestora de la Stadionul National. Surse apropiate organizatorilor relatau atunci ca membrii trupei Rolling Stones au tinut sa ii transmita lui Tariceanu admiratia lor pentru sotia acestuia, despre care au spus ca este "foarte frumoasa".

Ioana Tariceanu este absolventa a Facultatii de Drept, iar in ianuarie 2008 a depus juramantul ca notar public. In toamna anului 2007, ea fusese declarata admisa la concursul pentru ocuparea postului de notar public, ocupand pozitia a treia, cu media 9,60. Ioana Tariceanu este si presedintele Fundatiei "Copii Sanatosi".

Doua dintre fostele sotii ale lui Tariceanu i-au pastrat numele dupa divort.