La mai putin de un an de la lansare, Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare, wellness si distractie si din Europa, devine si mai mare, aducand noutati absolute pentru Europa. Corpul Galaxy, destinat familiilor, se extinde cu o zona noua, cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, dezvoltata pentru a imbina distractia cu relaxarea. Familiile vor avea acces in noua zona indiferent de varsta copiilor, iar tariful de acces este inclus in biletul pentru corpul Galaxy. "Vedeta" este o biblioteca de sare, unica in Romania, care face parte din cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa.

Biblioteca de sare ThermeFoto: Andrei Gindac

"Odata cu deschiderea noului spatiu conex corpului Galaxy, Therme Bucuresti devine cel mai mare spatiu de petrecere a timpului liber pentru absolut toate varstele si categoriile de vizitatori. Este un raspuns la cererile parintilor care ne-au trecut pragul inca de la deschiderea de acum 10 luni si care aveau nevoie sa se relaxeze, in timp ce copiii lor se distreaza la maximum", a declarat Stelian Iacob, General Manager Therme Bucuresti.

Cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa

Noul spatiu dispune de o suprafata totala de 4.000 de metri patrati, iar investitia totala se ridica la 10 milioane de euro. Odata cu extinderea corpului Galaxy, capacitatea indoor a spatiilor de relaxare din centrul Therme Bucuresti creste cu 1.000 de locuri.

Noul spatiu se intinde pe o suprafata totala de 4.000 de metri patrati. Punctul principal de atractie este o constructia din sare de Himalaya cu cromoterapie si terapie salt&light, cu doua zone - o zona dedicata jocurilor interactive pentru toate varstele si o zona dedicata lecturii. Zona dedicata jocurilor este dotata cu 14 console Playstation, jocuri interactive cu apa, banci iluminate, unde parintii se pot relaxa in timp ce copiii se distreaza si un ecran de poiectie 5X3,5 metri. Zona dedicata lecturii va dispune de circa 150 de carti, precum si ebook-uri. In componenta constructiei au intrat 40 de tone de sare, fiind cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa.

Sarea de Himalaya este este considerata cea mai pura forma de sare din lume. Cu peste 80 de minerale si oligoelemente in compozitie, aceasta are si o serie de proprietati curative, fiind folosita pentru stimularea circulatiei, calmarea durerilor musculare, eliminarea toxinelor din organism, scaderea tensiunii arteriale, ameliorarea artritei si altor afectiuni ale pielii.

Vizitatorii se pot relaxa si in cele trei saune umede cu tematica si terapii diferite (Tropical Rain, Oriental Garden, Herbal Essences), facilitate inclusa in tariful de acces. Rasfatul este completat de 10 paturi de hidromasaj si alte 20 de paturi cu raze infrarosii. Lumina rosie are efect antibacterian si o serie de proprietati curative asupra organismului, avand numeroase indicatii in dermatologie. Si piscina noului spatiu dispune de cel mai mare poolbar din tot centrul Therme, cu o capacitate de 80 de locuri.

Odata cu lansarea acestei extinderi, suprafata totala inverzita a complexului creste cu peste 10%, iar numarul palmierilor ajunge la 1.400. Printre acestia se numara si raritati: doua exemplare Kerridoxa, aduse din Malaezia, unice in Europa, si doi palmieri Veitchia Merrilii cu 7 trunchiuri, care sunt, de asemenea, exemplare foarte rare, cele mai des intalnite fiind cu doua, trei sau patru trunchiuri. Therme Bucuresti ajunge, astfel, sa gazduiasca cea mai mare plantatie de palmieri din Europa.

De asemenea, noul spatiu conex corpului Galaxy are un acoperis complet retractabil, in ambele directii, cu o suprafata retractabila de 800 de metri patati si cu o greutate de circa 100 tone.

Extinderi de vara

De la lansare, centrul a beneficiat de o serie de alte extinderi, in toate cele trei corpuri. In vara acestui an, The Palm a fost extins cu o terasa de 400 de locuri, o plaja exterioara cu o suprafata de peste 24.000 de metri patrati si piscina "Crazy River".

Si in Galaxy a fost deschisa o piscina exterioara - cu un luciu de apa de 500 mp, in care se pot relaxa simultan 190 de persoane, oferind toate facilitatile, de la pool bar, la sezlonguri. Tot in zona destinata familiei, a fost amenajata si o plaja exterioara cu o suprafata de 7.500 de mp, plus un restaurant cu o capacitate de 400 de persoane simultan.

Si zona Elysium a fost extinsa cu o terasa tip deck, cu palmieri, sezlonguri si hamace.

Despre Therme Bucuresti

Therme Bucuresti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, avand o suprafata totala de 34.000 mp si o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Centrul gazduieste cea mai mare gradina botanica din Romania cu peste 800.000 plante. Proiectul exceleaza prin magnitudine, unicitate si o serie de puncte forte: este cel mai mare centru de recreere si wellness din Europa, cu servicii si ambianta de lux la preturi accesibile, cu cele mai inalte standarde din punct de vedere arhitectural, tehnic, sanatate si relaxare din lume. Odata cu deschiderea Therme, Bucurestiul a devenit cel de-al doilea cel mai mare oras termal din Europa, dupa prima si cea mai veche capitala termala atestata istoric: Roma. Therme Bucuresti a fost premiat recent de Autoritatea Nationala de Turism din Romania, la Gala Turismului Romanesc. Investitia in Therme Bucuresti este realizata de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena. Din punct de vedere tehnic si conceptual, Therme Bucuresti face parte din Grupul Wund, care detine 4 din cele mai de succes proiecte din Europa: Therme Erding, Therme Bad Worishofen, Badeparadies Schwarzwald, Badewelt Sinsheim. Therme Bucuresti este proiectul cu numarul 5 dezvoltat in grupul WUND, aducand o serie de inovatii si premiere absolute pentru continent.