​Organizatorii turneului de la Monte Carlo au afirmat în ultima perioadă că Rafael Nadal va participa la Mastersul din Principat (9-16 aprilie), dar marele campion iberic a negat această informație.

Rafael NadalFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

Participarea lui Rafael Nadal la Monte Carlo Masters, pusă sub semnul întrebării

După ce directorul David Massy a spus că Rafa a fost primul jucător care s-a înscris pentru această competiție, contul oficial de Twitter al turneului de la Monte Carlo a sugerat că Nadal va participa „cu siguranță” la ediția din acest an.

Rafa, care încă se recuperează după o leziune la șoldul stâng (suferită la Australian Open), a spus că nu poate confirma că va lua parte la turneul pe care l-a câștigat de 11 ori (un record).

„Nu ştiu cine primeşte aceste informaţii. Evident că, dacă ar fi adevărat, aş confirma, dar din păcate nu pot. Îmi urmez cursul şi nu ştiu când voi putea juca din nou, acesta este adevărul. Sunt într-o fază de creştere a nivelului muncii. Dacă aş şti când voi reveni, aş spune, dar nu ştiu.

Nu pot confirma că voi juca la Monte Carlo. Lucrurile se văd de la o zi la alta. Prefer să spun lucruri când le cunosc cu adevărat” - Rafael Nadal, citat de Marca.

Rafael Nadal a părăsit Top 10 ATP pentru prima oară după aproape 18 ani, spaniolul fiind nevoit să se retragă de la Indian Wells și Miami Open.

În vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal a folosit anterior turneul de la Monte Carlo ca pe o competiţie cheie în pregătirea sa pentru Roland Garros, turneu de Grand Slam pe care l-a câştigat de 14 ori (ibericul are 22 de trofee majore în palmares).

>> Jucătorul fenomen care va face uitată tripleta Federer, Nadal, Djokovic