Organizatorii de la Wimbledon au anunțat miercuri că meciurile din proba de dublu masculin se vor juca după sistemul cel mai bun din trei seturi, renunțând astfel la o tradiție veche de 138 de ani.

Terenurile de tenis de la WimbledonFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Organizatorii competiției de la Londra au afirmat că au urmat exemplul celorlalte turnee de Grand Slam și că decizia a fost luată în urma unei consultări ample.

„Această actualizare va oferi biroului de arbitri o mai mare certitudine în programarea meciurilor în timpul evenimentului și sperăm că, în consecință, va încuraja și mai mulți jucători să se înscrie la dublu la Wimbledon” - All England Club, potrivit Reuters.

Todd Woodbridge și Mike Bryan, deranjați de decizia organizatorilor de la Wimbledon

​Todd Woodbridge, de nouă ori campion la dublu masculin la Grand Slamul londonez, a afirmat că a fost dureros să audă această veste.

„Pentru mine, este un pic sfâșietor pentru că sunt un adevărat tradiționalist. Din toate titlurile câștigate de Woodies (n.r. denumirea echipei pe care o făcea cu Mark Woodforde) și pe care am ajuns să le câștig cu Jonas Bjorkman, probabil că nu aș fi câștigat la fel de multe dacă ar fi fost în trei seturi. Formatul cu cinci seturi lasă cea mai bună echipă să câștige, în general, în această situație” - Todd Woodbridge pentru Channel Nine.

Woodbridge a câștigat șase titluri de dublu masculin la Wimbledon alături de compatriotul său Mark Woodforde și alte trei cu suedezul Jonas Bjorkman.

Americanul Mike Bryan, care împreună cu fratele Bob a format cea mai de succes echipă de dublu din toate timpurile, a deplâns, de asemenea, decizia.

„Ne place sistemul mai lung, mai ales pe iarbă, este greu să faci break pe o suprafață alunecoasă. Cred că marile echipe de dublu vor mai mult timp - un format de trei din cinci” - Mike Bryan.

Finala de dublu masculin de la Wimbledon 2022 a durat mai mult de patru ore, iar australienii Matthew Ebden și Max Purcell i-au învins pe croații Nikola Mektic și Mate Pavic.