Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre prototipul de jucător de tenis din viitor, discutând și despre atuurile noii generații din care fac parte Tsitsipas, Medvedev, Zverev și mai tânărul Alcaraz.

Patrick MouratoglouFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Patrick Mouratoglou și noii jucători de tenis: Înalți, subțiri și foarte rapizi

Patrick Mouratoglou a vorbit despre caracteristicile noilor jucători de tenis.

Antrenorul Simonei Halep consideră că noua generație de jucători de tenis trebuie să fie „înaltă și super subțire”, exact ca Tsitsipas, Medvedev sau Zverev.

„Tenisul a evoluat, să spunem, în ultimii 10 ani. Dacă te uiți la prototipurile jucătorilor de top, toate sunt la fel.

Sunt super înalți și super subțiri – Tsitsipas, Medvedev și Zverev. Sunt într-adevăr același prototip din punct de vedere fizic.

Și apoi vine Alcaraz, e mult mai mic, mult mai musculos, și a dominat în ultimele luni. Acest lucru face situația surprinzătoare și incitantă.

Prototipul noului tenismen este: serviciul tare, dar trebuie să fii capabil să returnezi o mulțime de mingi. Sunt uimitori în mișcare și apărare, dar dacă joci puțin mai scurt, te vor ataca.

Este un joc super complet în comparație cu trecutul în care jucătorii aveau una sau două lovituri uimitoare, dar cu multe puncte slabe.

„Dacă te uiți la Zverev, Medvedev, Tsitsipas, bineînțeles Novak sau Rafa, nu vezi nicio slăbiciune, zero” - Patrick Mouratoglou.

Citește și: