Novak Djokovic a vorbit despre uriașul scandal din Australia, de la începutul anului, atunci când a fost expulzat pentru că nu s-a vaccinat anti-Covid. Liderul mondial a dezvăluit ce decizie a luat în privința participării la Australian Open 2023.

Novak DjokovicFoto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Câștigător a 20 de Grand Slamuri, Djokovic nu și-a putut apăra anul acesta titlul la Australian Open, fiind expulzat din țara gazdă a competiției din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-Covid.

Un imens scandal a avut loc atunci, mulți criticându-l pe liderul mondial, dar el fiind totuși susținut de o parte a fanilor săi.

Novak Djokovic și participarea la Australian Open 2023 după episodul expulzării

Deși a fost expulzat din Australia, Nole susține că vrea să se întoarcă pentru primul Grand Slam al anului 2023 în locul „unde a obținut cele mai mari succese la un turneu important”.

„Nu știu dacă voi mai putea obține viza sau dacă îmi va fi permis să intru în Australia.

Mi-ar plăcea să mă întorc și să joc la Australian Open. Nu port pică nimănui. Știm cu toții ce s-a întâmplat.

Dacă aș avea oportunitatea să mă întorc în Australia și să joc în locul în care am obținut cele mai mari performanțe la nivel de Grand Slam, mi-ar face mare plăcere să o fac” - Novak Djokovic.

Novak Djokovic evoluează în prezent la Roland Garros, acolo unde s-a calificat în optimi și-l va înfrunta pe Diego Schwartzman (favorit 16).