Daniil Medvedev a catalogat ca logică decizia ATP de a nu acorda puncte pentru participanții la Wimbledon 2022, după ce organizatorii de la All England Club au decis să nu permită jucătorilor din Rusia și Belarus participarea la Grand Slamul englez.

Daniil MedvedevFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Daniil Medvedev, cel care nu va participa la Wimbledon 2022 ca urmare a interzicerii sportivilor ruși la acest Grand Slam, a declarat că susține decizia luată de ATP de a nu acorda puncte jucătorilor de tenis participanți la All England Club.

Numărul doi mondial este de părere că, spre deosebire de organizatorii Wimbledon, ATP a comunicat clar motivele deciziei de a nu acorda puncte.

Novak Djokovic, reacție fermă după ce Wimbledon 2022 nu va conta în clasamentul ATP

Daniil Medvedev susține decizia ATP de a nu acorda puncte participanților la Wimbledon 2022

„S-a spus totul în legătură cu acest subiect. Nu este uşor de comentat decizia ATP.

Când am văzut explicaţiile ATP, de ce au luat decizia, pentru că ei explică, nu spun doar „ok, am decis asta”, mi-am spus că este foarte logic.

Nu am văzut asta la explicaţiile celor de la Wimbledon. Nu spun că decizia este bună sau rea, dar în orice caz, consider că explicaţia ATP este mai logică şi coerentă” - Daniil Medvedev.

ATP și WTA au anunţat vineri că nu vor acorda puncte la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Organizatorii de la All England Club vor avea astfel de suferit după ce nu au permis participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus la ediția din 2022.​