RCS&RDS a anuntat joi, dupa ani de tacere, ce rezultate are pe piata de telefonie mobila si internet mobil: peste 2 milioane de abonati (clienti postpaid) Digi Mobil - persoane fizice si peste 2,4 milioane de clienti de internet mobil - persoane fizice, dintre care 700.000 pe dispozitive de acces doar la date mobile. "Estimam ca detinem aproximativ 25% din piata de abonamente de comunicatii mobile pentru persoane fizice. Numarul de clienti prepaid este nesemnificativ, in conditiile in care serviciu abia a fost relansat. In reteaua mobila am alocat investitii de ordinul zecilor de milioane de euro in acest an, a declarat joi Valentin popoviciu, vicepresedintele RCS&RDS.

Rezultate Digi MobilFoto: RCS-RDS

Potrivit informatiilor oficialilor RCS&RDS, traficul total de date mobile dintr-o luna a ajuns la 2,8 milioane de Gbytes, in timp ce traficul lunar de Internet si date fixe a ajuns la 204 milioane de Gbytes. Traficul mediu al unui utilizator Digi Mobil este astfel de aproape 3 ori mai mare decat al unui utilizator mediu din piata.

Datele anuntate joi de catre operatorul controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari arata ca RCS&RDS a depasit Telekom Romaniala numarul de abonati de telefonie mobila. Astfel, la sfarsitul anului trecut, Telekom Romania avea 5,992 milioane de utilizatori (SIM-uri valabile) de telefonie si internet mobil, dintre care doar 1,893 milioane de utilizatori aveau abonamente, restul fiind utilizatori de cartele prepaid.

Ce clienti are RCS

Ce clienti are RCS

Foto: RCS-RDS

RCS&RDS a anuntat si cele mai recente date, valabile la data de 31 martie 2016, in privinta numarului total de utilizatori pe fiecare segment de servicii, astfel:

  • - peste 2 milioane de conexiuni de internet fix
  • - aproximativ 2,7 milioane de servicii CATV (cablu TV)
  • - aproximativ 700 de mii de servicii DTH
  • - aproximativ 1,4 milioane de linii de telefonie fixa

Raportat la ultimele date raportate la sfarsitul anului 2014 de operator, noile date arata ca RCS&RDS a crescut pe Cablu TV si internet fix si a scazut in privinta numarului de abonati la serviciile TV prin satelit (DTH) si in privinta numarului de abonati de telefonie fixa.

Iata ce numar de clienti raportase anterior RCS&RDS pentru sfarsitul anului 2014:

  • Cablu TV - 2,50 milioane de abonati
  • TV satelit -  0,72 milioane de abonati
  • Internet fix si date -  1,80 milioane de abonati
  • Telefonie fixa - 1,45 milioane de abonati.

Care este explicatia acestor scaderi ale numarului de abonati?

"Pe DTH vrem sa ducem clientii catre retele fixe si sa le dam broadband, adica sa nu fie captivi unui singur serviciu, iar scadere pe telefonie fixa este un trend care se manifesta in toata piata", a precizat Valentin Popoviciu.

  • Posibila vanzare a 25% din actiunile RCS&RDS, preluarea NetCity sau plata de dividende catre actionari: subiecte tratate cu 'No comment'

Traficul de date in reteaua Digi Mobil

Traficul de date in reteaua Digi Mobil

Foto: RCS-RDS

Intrebat de HotNews.ro in privinta informatiilor legate de o posibila vanzare a unui pachet de actiuni pe bursa, Valentin Popoviciu a precizat ca pe acest subiect 'nu comenteaza". "No comment' a fost raspunsul vicepresedintelui RCS&RDS si legat de negocierile privind achizitia retelei NetCity, precum si la intrebarea legata de plata unor dividende catre actionarii RCS&RDS in acest an.

Grupul de telecomunicatii si media RCS & RDS pregateste listarea unui pachet de pana la 25% din actiuni pe bursa de la Bucuresti, miscare ce va permite exitul actionarilor straini minoritari, potrivit Mirsanu.ro. Mandatul pentru tranzactia estimata in jurul a 500 milioane euro apartine consortiului format din bancile de investitii Citibank si Deutsche Bank, respectiv firmele locale de brokeraj si intermediere Wood, Raiffeisen si BRD. Surse apropiate procesului au confirmat pentru HotNews.ro existenta acestor discutii. Contactati de HotNews.ro, oficialii RCS&RDS au declarat ca "nu comenteaza informatiile aparute pe acest subiect".