Selectionerul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, suedezul Tomas Ryde, a anuntat, sambata, lotul pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Echipa feminina de handbal a RomanieiFoto: Facebook/ FRH - Federatia Romana de Handbal Official

Pe langa cele 14 handbaliste din lotul de baza, in Brazilia vor fi deplasate si doua rezerve (portarul Denisa Dedu si centrul Madalina Zamfirescu), care vor fi cazate, conform regulamentului, in afara satului olimpic, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Lotul cuprinde portarii Paula Ungureanu, Ionica Munteanu si Denisa Dedu (rezerva I), extremele stanga Valentina Ardean-Elisei, Ana Maria Tanasie, extrema dreapta Laura Chiper, interii stanga Cristina Neagu, Gabriela Perianu si Gabriella Szucs, interii dreapta Patricia Vizitiu si Melinda Geiger, centrii Aurelia Bradeanu, Eliza Buceschi, Madalina Zamfirescu (rezerva II) si pivotii Oana Manea si Florina Chintoan.

Staff-ul tehnic este alcatuit din Tomas Ryde (selectioner), Costica Buceschi (antrenor secund), Jaume Fort (antrenor cu portarii), Nicoleta Alexandrescu (team-manager), Radu Cheregi (analist de performanta), Dragos Luscan (preparator fizic), Florin Oancea (medic), Adrian Ionescu (kinetoterapeut), Claudiu Marasteanu (masor).

Nationala feminina de handbal se afla in cantonament la Ploiesti, iar in data de 19 iulie va pleca intr-un stagiu in Norvegia, unde va sustine si meciuri de verificare impotriva campioanei olimpice, mondiale si europene. Din lotul largit, Tomas Ryde a renuntat la Aneta Udristioiu, Crina Pintea si Bianca Tiron.

Delegatia Romaniei va pleca spre Brazilia pe 1 august (ora 07.05), cu o cursa cu escala in Amsterdam.

Nationala Romaniei face parte din Grupa A la JO 2016, alaturi de Norvegia, Brazilia, Muntenegru, Spania si Angola. Primele patru clasate in fiecare grupa se vor califica in sferturile de finala.