SUPERPUTERILE TEHNOLOGIEI

Pot fi băgate cipuri în corpul uman prin intermediul vaccinurilor? De unde a pornit această conspirație anti-Bill Gates

de Vlad Popovici     HotNews.ro
Duminică, 6 septembrie 2020, 8:41 Actualitate | Superputerile tehnologiei


Protest in California impotriva restrictiilor din pandemie
Foto: Katrina Kochneva/ Zuma Press/ Profimedia
Am stat de vorbă cu fizicianul Cristian Presură despre una dintre cele mai răspândite teorii ale conspirației din perioada pandemiei COVID-19: implantarea cipurile în corpurile oamenilor prin intermediul vaccinurilor.

După cum era de așteptat, pandemia COVID-19 a contribuit la răspândirea teoriilor conspirației în toată lumea. Iar una dintre acestea, care a scos oameni în stradă inclusiv în România, se referă la implantarea cipurilor în corpuri prin intermediul vaccinurilor. Iar responsabil pentru această malefică tentativă de a controla omenirea ar fi nimeni altul decât Bill Gates.

Teoria este cu atât mai actuală acum, având în vedere că Neuralink, una dintre companiile lui Elon Musk, a prezentat de curând cum porcului Gertrude i-a fost implantat un cip în creier.

Ca să înțelegi mai bine ce au făcut cercetătorii cu Gertrude, îți recomand să te uiți la videoclipul explicativ făcut de fizicianul Cristian Presură, care a explicat pe înțelesul tuturor pe canalul său de YouTube ce se întâmplă cu Gertrude și cipul ei:Tot cu fizicianul Cristian Presură, care a demontat mai multe fake news-uri de-a lungul timpului, inclusiv despre teoriile conspiraționiste cu privire la tehnologia 5G, am vorbit despre implantarea unor microcipuri în corpul uman în timpul procesului de vaccinare și despre cum ar putea un microcip implantat în corpul nostru să ne controleze.

Cât de mic poate fi un microcip? Adică, ar putea fi introdus în corpul uman în timpul unui vaccin?

Cristian Presură: Depinde ce înțelegem prin cuvântul „microcip”. Dicționarul explicativ al limbii române ne spune că un microcip este „un semiconductor de mici dimensiuni în care este sau urmează a fi inserat un circuit integrat.”

În cazul nostru este vorba de microcipurile numite RFID, care sunt construite special pentru a stoca, prelucra și transmite informații la distanță (ele sunt integrate în unele dintre obiectele pe care le cumpărăm de la magazin). Cele mai mici astfel de microcipuri construite azi ating dimensiuni de 0,1 mm x 0,1 mm și câțiva micrometri grosime. Dacă pentru vaccinare se folosește o seringă, dimensiunile mici i-ar permite, în principiu, să treacă prin acul seringii.

Nu am însă cunoștința ca cineva sa fi implantat în pielea umană astfel de microcipuri foarte mici, folosind seringi. Dacă s-ar încerca, din cauza dimensiunilor mici ale microcipului, acesta ar trebui implantat aproape de suprafața pielii atunci cand este injectat, pentru a putea fi citit de la o distanță de câțiva centimetri cu un aparat special construit.

În plus, microcipul ar trebui protejat cu un strat biocompatibil pentru a fi separat de mediul biologic și a nu crea efecte adverse (infecții, etc.), ceea ce îl va face mai mare.

Pentru animale există microcipuri RFID care sunt introduse cu seringa, doar că, din cauza problemelor de mai sus și a altora adiționale, ele ajung să aibă un diametru de peste un milimetru și o lungime de până la un centimetru. Desigur, introducerea unor lucruri adiționale în vaccin fără a urmări procedurile etice în vigoare (informare, consimțământ, etc.) este împotriva legii.

Se poate, din punct de vedere științific, ca un microcip introdus în corpul uman să facă ceva? Adică, să culeagă date despre starea de sănătate a persoanei, să transmită locația exactă în care se află fiecare persoană, să comunice cu alte dispozitive pentru transferul de date?

La ora actuală, microcipurile RFID sunt construite doar pentru a stoca informație. Există persoane care își fac implanturi cu microcipuri RFID pentru a se identifica automat și rapid, de exemplu. Pentru a culege informații de sănătate, unele dintre ele foarte utile pacienților (glicemia de exemplu), microcipurile RFID au nevoie de sisteme adiționale de senzori și unități de masură adecvat construite, inclusiv de o baterie pentru a genera energie.
Astfel de microcipuri au de obicei dimensiuni de ordinul a unui centimetru, deci nu pot fi aduse în corp prin intermediul unui ac de seringă.

La fel se întâmplă și cu acele microcipuri care ar măsura locația exactă (pe baza semnalelor GPS să spunem) și care ar vrea sa transmită activ informația. Ele au nevoie de senzori de locație GPS, baterii de lungă durata și antene puternice pentru a transmite semnalul la distanțe mari. Vorbim iarăși de construcții de ordinul a unui centimetru, dacă luăm în calcul și bateria.

S-ar putea ca, dacă un microcip este introdus în organism, să „controleze” oamenii, așa cum spun unii adepți ai teoriei conspirației?

Pentru a „controla” oamenii ar fi necesar ca microcipurile să aibă tehnologia adecvată și să fie introduse direct în creier. Vorbim atunci de implanturi, cum sunt cele pentru bolnavii de epilepsie sau cei care suferă de boala lui Parkinson. Pe lângă faptul că au dimensiuni considerabil mai mari (de ordinul centimetrului), astfel de implanturi nu pot „controla” gândurile oamenilor, deși pot interfera cu anumite procese neuronale (de aceea sunt și folosite).

Motivul este simplu: niciun cercetător nu poate încă defini precis structura neuronala și codul folosit de creier pentru a crea un gând sau altul. În plus, creierul are aproape o sută de miliarde de neuroni care ar trebui „controlați” individual.

De unde credeți că le-a venit ideea celor care spun că Bill Gates vrea să implanteze microcipuri în oameni, pentru a-i controla?

Aici este o poveste interesantă, ce scoate în evidență un mecanism ce se repetă adesea: un grup de cercetători face o invenție pentru a ajuta pe cineva, iar apoi se trage concluzia că ei vor sa facă rău! Iată cazul de față. Kevin J. McHugh și colegii săi de la MIT au rezolvat o problemă a vaccinării întâlnită de fundația Bill și Melinda Gates: lipsa de înregistrare adecvată a vaccinărilor în Africa.

Aici, copiii sunt adesea vaccinati inutil de două ori, sau vaccinați la intervale nepotrivite de timp, pentru că nu există o evidență clară a vaccinărilor. În dorința lor de ajuta copiii, cercetătorii de la MIT au venit cu o soluție ingenioasă în cazul vaccinurilor care folosesc un set de ace. Și-au spus ei, ce ar fi sa adaugăm în vaccin un „colorant” și să așezăm acele în forme specifice fiecărui vaccin și momentului când se face vaccinarea?

„Colorantul” ales de ei folosește o tehnologie cunoscută sub denumirea de „puncte cuantice”, a căror dimensiune nu depășesc 5 nanometri. Acestea sunt încapsulate în sfere biocompatibile, de aproximativ 20 de micrometri în diametru. Odată injectat prin toate acele, odată cu vaccinul, acest „colorant” formează un desen specific, care rămâne ani de zile în locul respectiv și emite slab lumina infraroșie.

Mai târziu, pattern-ul acesta de lumină infraroșie (dat de poziția acelor) poate fi citit de camera video a unui telefon mobil, dacă acestuia i s-a scos filtrul ce blochează lumina infraroșie. Soluția cercetătorilor a fost testată pe animale, nu pe oameni și nu a fost aplicată deloc în practică.

Toate astea ar fi rămas ideea frumoasă a unor cercetători, dacă Bill Gates n-ar fi fost intervievat recent despre schimbările pe care la aduce pandemia. La un moment dat, acesta spune: „este util sa avem niște certificate digitale care să ne arate cine și-a revenit din virusul COVID-19, cine a fost testat sau cine a primit vaccinul împotriva virusului”.

Desigur, prin „certificate digitale” Bill Gates înțelegea o bază de date pe computer, în care, în dreptul numelui persoanei, să se scrie dacă a avut virusul, dacă a fost testat și dacă a primit vaccin. Numai ca unii au dedus de aici că Bill Gates ar urma sa introduca „certificatele digitale” în vaccinul COVID-19 pentru a afla informații despre noi.

A mai fost nevoie de un pas pentru a face legatura cu „punctele cuantice” introduse în vaccin în cercetările MIT. Cum diferența dintre „puncte cuantice” și „microcipuri” nu este evidentă pentru toată lumea, legătura a devenit o „dovadă” a faptului ca Bill Gates ne va implanta microcipuri odată cu vaccinul împotriva COVID-19! Și uite așa, o poveste care a început frumos a sfârșit într-o frică nejustificată.

Articolul face parte din seria de educație despre tehnologie numită „Superputerile tehnologiei”, derulată de Hotnews.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

37922 vizualizari

 • +31 (73 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2020, 9:21)

  [anonim]

  • +17 (35 voturi)    
   Desigur (Duminică, 6 septembrie 2020, 11:42)

   dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu va vaccinati, dar expuneti-va toata viata voastra si a copiilor vostri pe retelele de socializare!! Acceptati toti termenii si conditiile FARA sa cititi, faceti-va carduri de fidelitate la toate magazinele posibile, si lista poate continua! Dar, nu, Doamne fereste sa va vaccinati!
  • -17 (39 voturi)    
   Indiferent daca se pot sau nu baga cipuri (Duminică, 6 septembrie 2020, 14:27)

   macg [utilizator] i-a raspuns lui

   Sa se vaccineze cine vrea, sunt destui disperati dupa vaccin. In trecut vaccinurile chiar erau bune si isi faceau treaba, acuma sunt numai porcarii menite sa te imbolnaveasca ca sa cumperi medi amente in continuu.
   Era un articol aici, nici n-a fost testat bine un vaccin contra CV si deja BG comandase milioane de doze...no comment!
   • +1 (5 voturi)    
    $$$$$$$$$$$$$$$$$ (Luni, 7 septembrie 2020, 12:19)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui macg

    ......................................
  • -19 (31 voturi)    
   Ce trebuie să cunoască fiecare (Duminică, 6 septembrie 2020, 17:04)

   ex nihilo [utilizator] i-a raspuns lui

   (redau esențialul și cu cifre
   comment max 2000 caractere
   pasaj integral pe ebible.ro)

   Nimeni nu motivează DE CE nu primesc chipul

   Va fi chip?NU ȘTIM
   Posibil

   Răspunsul e în Cuvântul lui Dumnezeu,Biblia-Apocalipsa,13:

   …am văzut ridicându-se din mare o fiară cu zece coarne și 7 capete;pe coarne avea 10 cununi împărătești/pe capete avea nume de hulă.Fiara pe care am văzut-o semăna cu[…]Balaurul i-a dat puterea lui scaunul lui de domnie și o stăpânire mare…au început să se închine balaurului pentru că dăduse puterea lui fiarei…au început să se închine fiarei…i s-a dat o gură care rostea vorbe mari și hule…i s-a dat putere să lucreze 42 de luni…I s-a dat să facă război cu sfinții și să-i biruie…i s-a dat stăpânire peste orice seminție peste orice norod peste orice limbă și peste orice neam.Toți locuitorii pământului i se vor închina-toți aceia al căror nume n-a fost scris de la întemeierea lumii în cartea vieții Mielului care a fost junghiat…Am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară care avea 2 coarne ca ale unui miel și vorbea ca un balaur.Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei și făcea ca pământul,locuitorii lui să se închine fiarei dintâi a cărei rană de moarte fusese vindecată.Săvârșea semne mari până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ…amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în fața fiarei.Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie și trăia.I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei ca icoana fiarei să vorbească și să facă să fie omorâți toți cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.Și a făcut ca toți mici și mari bogați și săraci slobozi și robi să primească UN SEMN PE MÂNA DREAPTĂ SAU PE FRUNTE și NIMENI SĂ NU POATĂ CUMPĂRA SAU VINDE FĂRĂ SĂ AIBĂ SEMNUL acesta adică numele fiarei sau numărul numelui ei…Cine are pricepere să socotească numărul fiarei.Căci este număr de om.Și nr. ei este 666.

   Bill Gates/vaccinul NU prezintă caracteristicile Fiarei.
   • +7 (25 voturi)    
    Să nu vaccinăm! (Luni, 7 septembrie 2020, 0:17)

    niciolae [utilizator] i-a raspuns lui ex nihilo

    Pentru că nu este nevoie.
    Ăl de sus va veghea asupra noastră și nu va permite bolilor să se abată asupra drept-credincioșilor umili.
    Și țineți minte: cu cât veți lăsa mai multi bani în buzunarele popilor, cu atât veți fi protejați mai mult de șeful lor.
    Cipul religiei este deja băgat în creierul vostru.
    Trăiască bor în frunte cu preafericitu'!
    • -5 (5 voturi)    
     Presură, acest Musta al fizicii (Luni, 7 septembrie 2020, 14:59)

     di livio [utilizator] i-a raspuns lui niciolae

     nu dați banii la popi, dați banii pe botnițe, jo napot...nu ne trăbă vaccin, avem botnițe, am auzit că vom folosi botnițe în loc de euthirox...noua religie, botnița, leacu minune în Ro...ce atîta vaccin
  • +3 (7 voturi)    
   oameni destepti care lucreaza la 2 capete (Luni, 7 septembrie 2020, 13:54)

   TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui

   OMS a fost dovedita a fi corupta schimband definitia pandemiei.
   Apoi vaccnurile nu si-au dovedit niciodata eficacitatea vs imunitatea proprie.
   Si exista suspicinea ca vaccinurile de fapt comromit sistemul imunitar. - s-a gasit nagalese - o substanta care face tocmai acest lucru
   Poate este timpul ca si oamenii destepti sa faca nitel puscarie
 • +47 (71 voturi)    
  Imaginatie vs realitate (Duminică, 6 septembrie 2020, 9:46)

  Pooky [utilizator]

  Cand eram copii ne imaginam ca in 2020 toti oamenii vor trai in zgarie-nori pana la cer, vor conduce masini zburatoare, toate bolile vor fi eradicate si vom coloniza sistemul solar.
  Si cand colo, ce sa vezi?
  In 2020 oamenii de stiinta fac eforturi sa explice analfabetilor ca vaccinurile sunt bune pentru sanatate, 5G-ul nu ne omoara, mastile chirurgicale nu ne citesc gandurile si Pamantul nu e plat.
  • +11 (27 voturi)    
   Explicatia (Duminică, 6 septembrie 2020, 12:29)

   JohnR [utilizator] i-a raspuns lui Pooky

   Pentru ca inteligenta nu evolueaza direct proportional cu inovatia. Mai mult o lege a lui Murphy zice ca: "Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere." Timdem asadar sa ii dam dreptate.
  • +3 (5 voturi)    
   si mai trist (Luni, 7 septembrie 2020, 14:16)

   ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Pooky

   E mai trist cand te gandesti ca ei raspandesc teoriile respective de pe un telefon mobil sau prin intermediu facebook, twitter, instagram etc asta dupa ce le-au dat de buna voie poze cu ei,prietenii, vecinii, casa, masina , fac toata ziua checkin pe unde merg, da share la locatie de buna voie si isi pun toata viata pe telefon sau calculator. Ce i-o mai trebui lui Bill sau lui Mark sau lui Jobs sa iti puna cip cand ei stiu deja mai multe despre tine decat stii chiar tu...
  • -1 (1 vot)    
   Vrei sa spui ca viitorul nu e roz (Marţi, 8 septembrie 2020, 12:21)

   Adrian Eftimie [anonim] i-a raspuns lui Pooky

   De fapt vrei sa spui ca tehnologia a inceput sa fie folosita impotriva omenirii si ca anumiti indivizi bogati incep sa se creasa dumnezei pe pamant.

   Vrei sa pui ca in loc sa se lucreze la a eradica bolile grave se lucreaza la a crea virusi in animale care sa treaca la om si ca organizatii care sau creat pentru protejarea sanatatii ajung sa lucreze mai mult pentru interese private si sunt corupte.

   Vrei sa spui ca viitorul roz visat in copilarie devine un prezent desprins din filme sf de groaza ... si scenarii sf se implinesc ...
 • -14 (42 voturi)    
  Gates, Soros si Huawei (Duminică, 6 septembrie 2020, 9:49)

  dolor [utilizator]

  ne cipeaza ca pe miei :)
  • +2 (6 voturi)    
   Gates (Luni, 7 septembrie 2020, 15:12)

   TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui dolor

   E amre iubitor de comunisti ..
   acum cativa ani bezos si gates spneau ca capitalismul nu mai poate continua asa.. ei fiind mari infocati ai sistemului comunist chinez..
   monitorizare real-time a fiecarei persoane.
 • +5 (33 voturi)    
  5G (Duminică, 6 septembrie 2020, 10:00)

  jovial [utilizator]

  impreuna cu vaccinurile ne transforma pe toti in reptilieni gay neomarxisti iubitori de energie green.
 • -2 (32 voturi)    
  hehe (Duminică, 6 septembrie 2020, 10:13)

  transpenibilus [utilizator]

  De la rusi a pornit, stie orisicine. Trebuie suprimati daca vrem sa avem viata normala, rusii au in ADM hotia, minciuna, jaful si crima.
 • +9 (41 voturi)    
  >>>> (Duminică, 6 septembrie 2020, 10:19)

  GemstonePig [utilizator]

  Este lipsa de profesionalism ceeea ce faceti, ati invitat un fizician sa explice ceva dar un popa de ce nu ati invitat?!
  • +1 (1 vot)    
   ce sa caute un popa aici? (Marţi, 8 septembrie 2020, 14:13)

   GabrielNegrila1 [anonim] i-a raspuns lui GemstonePig

   Este o treaba stiintifica, fizica si legile ei sunt valabile in toate religiile, in toate oranduirile sociale si au aparut odata cu aparitia planetei si nu se vor schimba chiar daca planeta Pamant o sa dispara! Religia si popii au aparut mult mai tarziu pentru a specula in folos propriu naivitatea oamenilor de rand care nu aveau acces la instruire si asimilau fenomenele periculoase cu actiunea divina. Istoria religiilor ne spune ca pe masura ce stiinta a avansat si oamenii au inceput sa capete mai multa cunoastere, religia s-a adaptat din mers si a trecut de la o multime de zei si un zeu suprem la un singur Dumnezeu inconjurat de ingeri, acestia din urma cu puteri mai putine fata de vechii zei. Pana mai acum cateva sute de ani principala religie sustinea ca tot univesul se invarte in jurul Pamantului si ii ardea pe rug pe cei care spuneau altceva. Dupa 2000 de ani de dezvoltare umana sunt inca oameni care incearca sa explice fenomene nedescifrate inca prin interventia unei forte divine.
 • -2 (26 voturi)    
  Cockroaches (Duminică, 6 septembrie 2020, 10:34)

  Mazeta [utilizator]

  But the technology isn’t ready to be used in humans yet.

  https://www.newscientist.com/article/2102463-mind-controlled-nanobots-could-release-drugs-inside-your-brain/
  • +3 (19 voturi)    
   Termen-limita: decembrie 2020 (Duminică, 6 septembrie 2020, 12:34)

   lumi74321 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Cercetarile militare nu se fac publice decat dupa 50 de ani. Ceea ce apare acum public, a fost deja folosit in domeniul militar, de zeci de ani.
  • +1 (3 voturi)    
   excelent Mazeta (Luni, 7 septembrie 2020, 16:47)

   TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   for example, when a person with ADHD’s concentration begins to lapse. A smart watch would then create the electromagnetic field required to release a dose of Ritalin
 • +13 (35 voturi)    
  Daca un prost (Duminică, 6 septembrie 2020, 10:53)

  Rebecka [utilizator]

  arunca o piatra in balta,o suta de destepti nu sunt in stare s-o scoata.Asa si in cazul de fata.Aaa,daca zice popa,Ciolacu,mama omida etc atunci asa e!Punct.Cap au,mintea fiind un lucru de prisos,nu le mai trebuie.Are cine sa gandeasca in locul lor......,,Unde esti tu Tepes doamne,,!
  • -1 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2020, 12:17)

   [anonim] i-a raspuns lui Rebecka

   • -2 (16 voturi)    
    Stimate domn, (Duminică, 6 septembrie 2020, 14:21)

    Rebecka [utilizator] i-a raspuns lui

    aveti dreptate.Parafrazandu-l pe Voda Lapusneanu:,,Multi da prosti,,fara o bruma de educatie,fara o farama de respect,fara un pic de bunsimt macar......La oricare nivel al societatii rimeaza doar,,enteresul si iar enteresul,,vorba lui Trahanache........Domnul meu:e mult pana departe.......
  • -2 (12 voturi)    
   @Rebecka (Duminică, 6 septembrie 2020, 16:35)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui Rebecka

   Ti’ai luat un car de minusuri... Vezi ce iese daca nu scrii pe intelesul tuturor ? :))
 • -8 (20 voturi)    
  of course... (Duminică, 6 septembrie 2020, 11:45)

  brianduffy [utilizator]

  ca nu instaleaza ei 5g-ul degeaba, cu distanta atat de mica intre antene
 • +1 (15 voturi)    
  Cipatii cu smartphone se plang de potentialli cipa (Duminică, 6 septembrie 2020, 12:37)

  xolv [utilizator]

  raul e deja facut, tovarasi!! Asa-zisa tehnologie e doar o unealta a razboaielor culturale si ideologice! Inainte la infierat prin lupta de clasa!!!
 • +4 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2020, 13:56)

  [anonim]

  • +1 (15 voturi)    
   ......Sunt convinsa ca (Duminică, 6 septembrie 2020, 14:28)

   Rebecka [utilizator] i-a raspuns lui

   un cip,un vaccin,ceva impotriva PROSTIEI ar fi cea mai mare realizare a stiintei si geniului uman....
  • -2 (2 voturi)    
   productia in masa (Luni, 7 septembrie 2020, 16:40)

   TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui

   a nanocipurilor a inceput demult. robotii fac nanocipuri
   le sprayaza din avioane
 • +1 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2020, 14:36)

  [anonim]

  • -3 (11 voturi)    
   Consecințele cipului (Duminică, 6 septembrie 2020, 19:24)

   ex nihilo [utilizator] i-a raspuns lui

   Într-un comment mai sus,
   (foarte pe scurt, încadrându-mă în limita a 2000 de caractere)

   referitor la "semnul" celor ce-l vor accepta aplicat pe frunte, sau pe mâna dreaptă (din Apocalipsa 13) am afirmat: "nu știm" dacă este [sau nu] un cip.

   Dar, cum din opiniile - nu doar la nivel local, ci și global - reiese că implementarea unui cip ar întruni cam toate cerințele necesare împlinirii celor descrise în același capitol, în care ni se spune că: "nimeni nu va putea cumpăra sau vinde" fără acest "semn" -

   - ne duce prin deducție la concluzia unică, a implementării unui cip electronic. Mai ales, că mai nou iată, avem anunțat experimentul pe acel porc..

   Dacă este așa, atunci e bine de știut și care ar fi urmările /consecințele implementării acestuia - afară de beneficii (printre care și "a cumpăra & a vinde"):

   "Apoi a urmat un alt înger, al treilea, și a zis cu glas tare: „Dacă se închină cineva fiarei și icoanei ei și primește semnul ei pe frunte sau pe mână,
   va bea și el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; și va fi chinuit în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului."
   (Apocalipsa 14:9-10)

   Cu citatul de mai sus așadar, primim iată, și o explicație pertinente "de ce lumea fuge de cip".. Explicație bazată pe o înțelegere eronată, dealtfel.

   Pentru că dacă i-ai întreba pe mulți, probabil că ți-ar răspunde: "nu ne trebuie tracking generalizat; nu vrem că "elitele" să ne conducă' /etc..

   Pe când aici, în pasajul citat nu se spune că motivația respingerii cipului trebuie să aibă ca scop - evitarea damnării eterne.
 • -2 (16 voturi)    
  RFID (Duminică, 6 septembrie 2020, 16:03)

  StruguriAcrii [utilizator]

  Crisitian Presura chiar daca este un fizician care explica in detaliu unele lucruri , la capitolul RFID ii cam scapa anumite detalii. Cip ul pasiv de RFID care functioneaza la frecventele de 13.5 MHz(HF) sau aprox. 900 MHz(UHF) nu au nevoie de susrsa externa de energie pt a putea fi active .Ele au niste dimensiuni de ordinul micrometrilor dar pt functionare trebuie sa existe si o antena de cativa centimetrii lungime. Cip urile pasive sunt excitate de energia undelor radio emise de un controller RFID. In concluzie , cip ul se poate implanta. Se va putea citi sau scrie cu anumite informatii. Problema , in acest caz , este de comunicare la distanta. Fara o antena atasata , microcipul nu poate fi accesat. Asta inseamna ca daca cineva isi implanteaza un asemenea microcip trebuie sa marcheze si locul pe corp unde acesta se afla (daca cip ul este dotat cu antena se poate citi/scrie de la o distanta care variaza intre 0.5 metrii pana la 10 metrii ) si va trebuie sa fie aproape in contact direct cu microcip ul pt al putea activa. In concluzie , chiar daca microcip ul se implanteaza ,practic, nu poate fi folosit.
  • +4 (16 voturi)    
   ba explica pe intelesul ultimului trecator! (Duminică, 6 septembrie 2020, 17:13)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui StruguriAcrii

   Si nu se pierde in detalii inutile, altfel Ghita nu pricepe... Ma rog, Ghita oricum nu vrea sa priceapa altceva decat ceea ce aude la biserica.
  • +7 (7 voturi)    
   antena (Duminică, 6 septembrie 2020, 23:17)

   george71 [utilizator] i-a raspuns lui StruguriAcrii

   Cica baietii de la Stanford au facut atat RFID cat si antena sa incapa in 22 de micrometri https://www.studio98test.com/ahmad-test/researchers-develop-microscopic-rfid-chip-to-embed-in-human-cells
 • -1 (23 voturi)    
  IQ scazut (Duminică, 6 septembrie 2020, 16:24)

  Enoeth [utilizator]

  Cand eram la inceputurile meseriei aveam un director general care atunci cand vedea doua fire electrice, spunea ca este treaba de electronist. Atat putea intelectul lui. Acum situatia este inversa. Ori acest Cristian Presură nu este fizician, ci este inginer electronist sau macar automatist, ori implicarea acestuia intr-un asemenea subiect este similara cu chestionarea unui om luat de pe strada la intamplare. In privinta unor afirmatii ale sale, ar fi un soc mondial ca Dl. Cristian Presură sa fi
  • -6 (18 voturi)    
   @Enoeth (Duminică, 6 septembrie 2020, 17:15)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui Enoeth

   ...se pare ca ai ramas la inceputurile meseriei :)
 • +5 (9 voturi)    
  Acum NU, maine DA (Duminică, 6 septembrie 2020, 18:29)

  TinuF [utilizator]

  Poate ca acum tehnologia implantarii cipurilor umane inca nu este viabila. Sunt convins ca in viitor va fi o interventie banala.
 • +2 (14 voturi)    
  D’lor... (Duminică, 6 septembrie 2020, 20:41)

  Observatory [utilizator]

  Eu am un chip lângă inima ( numit pacemaker ) doctorii l-au implantat acum 7 ani, ce “drakushor” ma tine in viața și speranța este f mare sa trăiesc mult și bine...
  PS
  Normal ca am exagerat când am numit pacemaker-ul “chip” .. este destul de scumpishor , la propiu și la figurat...
  Va urez succes la “chipuri”
 • 0 (14 voturi)    
  ADN recombinat = boli autoimune (Duminică, 6 septembrie 2020, 20:48)

  lumi74321 [utilizator]

  Stiinta geneticii a facut posibila o noua tehnologie, si anume ADN recombinat.

  Pe scurt, aceasta inseamna ca ADN-ul original (in cazul discutiei - ADN uman) este modificat prin recombinarea cu alte gene provenite din exterior prin mijloace genetice speciale. Un astfel de mijloc genetic care face posibila inserarea unei gene straine in ADN-ul uman este virusul. Orice virus are in plan sa modifice ADN-ul sau ARN-ul (in cazul virusilor tip ARN) celulei umane ca sa o faca sa produca ceea ce ii trebuie virusului, astfel virusul se dezvolta si se raspandeste in interiorul corpului uman. Un exemplu clasic este virusul Papiloma uman (HPV) care face sa apara excrescente ciudate pe pielea umana. Dar aici intervine sistemul imunitar care a invatat de zeci de mii de ani sa lupte eficient impotriva virusilor.

  Vaccinul preconizat impotriva COVID este de "ultima" generatie (sa speram ca nu se refera la ultima generatie viabila de oameni de pe aceasta planeta). Vaccinul anuntat de mai multe companii farmaceurice multinationale contine un virus inrudit cu SARS-Cov-2 dar care este modificat. Vaccinul acesta de ultima generatie actioneaza prin inserarea unor gene speciale in ADN-ul uman astfel incat ceea ce rezulta este un ADN nou (ADN recombinat), care este diferit de ADN-ul uman actual. Testele facute cu noile vaccinuri anti-COVID au fost facute pe un numar foarte mic de voluntari (oameni), ceea ce ridica mari semne de intrebare asupra efectelor vaccinului pe o lunga durata de timp. Desigur, pe scurta durata, scopul de a imuniza impotriva COVID poate ca va fi atins, insa nimeni nu poate spune cu certitudine ca pe o lunga durata de timp cel injectat nu poate sa dezvolte boli noi, sau boli cumplite (cum sunt unele boli auto-imune care au aparut ca raspuns al corpului impotriva ADN-urilor straine considerate non-umane ce provin din recombinarea ADN-ului uman cu gene straine).

  Asa ca, domnul Presura simplifica foarte mult lucrurile, dar de fapt, dezinformeaza.
  • +2 (8 voturi)    
   Stii cate ceva, dar nu prea multe (Luni, 7 septembrie 2020, 4:16)

   AliB [utilizator] i-a raspuns lui lumi74321

   Ceea ce e foarte periculos.

   Tehnica ADN-ului recombinant foloseste un vector (plasmid sau virus) ca sa introduca in celule (umane sau altele) un nou mesaj genetic (in general, o gena).
   HPV este un exemplu nefericit in cazul asta. S-a constatat deja ca virusul asta nu e potrivit ca troian pentru tratarea oamneilor.

   Vaccinul de la AstraZeneca foloseste un adenovirus ca troian. Adenovirusurile si coronavirusurile n-au nici in clin nici in maneca, nici structural, nici transcriptional..
   si nici in altele probabil (cum intra in celule, de exemplu), da' mi-e prea lene sa caut.

   Nu exista informatii despre cat de sigure sunt adenovirusurile pe termen lung...pentru ca nu exista inca studii intinse pe ani de zile. Exista informatii despre lentivirusuri folosite ca vectori in terapia genetica - si de acolo stim ca, in timp, unii pacienti au dezvoltat cancere.

   Dar, inca o data, coronavirusurile, adenovirusurile si lentivirusurile sunt total diferite.

   Testele in faza 1 clinica se fac pe un numar redus de voluntari (30-60 e practica standard).
 • -3 (7 voturi)    
  Eu vreau un chip care creste IQ-ul (Duminică, 6 septembrie 2020, 22:31)

  AliB [utilizator]

  ..si e distribuit gratis in vaccin pentru cel putin jumate din populatia globului.
 • +3 (15 voturi)    
  Nu are treaba teoria conspiratiei cu (Duminică, 6 septembrie 2020, 23:19)

  sorance2000 [utilizator]

  faptul ca unii nu cred povestea oficiala trambitata de guverne si umflata din greu de media. Sunt si teorii hazardate, da, dar nu incercati sa puneti acesta eticheta de 'adept al teoriilor conspiratiei' pe toti cei care nu cred in 'povestea oficiala'.
 • +1 (7 voturi)    
  pai, (Luni, 7 septembrie 2020, 12:21)

  nash pandelica [utilizator]

  microchips e diferit de nonochips, nu ?!
  se vorbeste mult de nanotehnologie.....nano procesoare ?!
 • -1 (1 vot)    
  Acest lucru este fezabil in viitor (Marţi, 8 septembrie 2020, 12:16)

  Adrian Eftimie [anonim]

  Cea ce se demonstreaza e ca asa ceva e fezabil si va putea fi realizat in viitor 10-15 ani fara dubiu!

  Cea ce a demonstrat aceasta pandemie e ca o asfel de situatie poate genera o acceptare pe scara larga in populatie a ceva ce in mod normal nu ar fi niciodata aceeptat!

  O pandemie schimba datele problemei si asistata de o campanie de teama mediaca masiva va putea schimba perceptia populatiei sau unui procent important din populatie.

  Cea ce acum nu se accepta va fi acceptat in viitor sub motivatia unei pandemii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by