Bonduelle este recunoscut la nivel mondial ca un brand ce-și propune nu doar să atingă noi standarde de excelență, ci să îmbunătățească semnificativ, prin produsele sale, calitatea vieții oamenilor. Acest lucru a fost confirmat și de studiul de piață realizat în 2019 de Ipsos Romania care plasează Bonduelle printre cele mai de incredere, dinamice branduri, în ultimele 5 ediții. Bonduelle a demonstrat că poate face dintr-un brand un Superbrand, dar și din mici eroi, o clasă de supereroi.

Școala Altfel. Masa Altfel Foto: Superbrands

Când vine vorba de preferințele culinare ale celor mici, lucrurile sunt destul de simple – mâncarea trebuie să fie în primul rând de-li-cioa-să. Restul aspectelor? Ei bine, sunt mai puțin importante. Bonduelle și-a propus să schimbe cursul poveștii prin atelierele Școala Altfel.Masa Altfel.

Statisticile o arată, iar realitatea o confirmă – puțini copii sunt cei care ar spune "Nu, mulțumesc!" unei felii aburinde de pizza sau unei bucăți generoase de ciocolată, în favoarea unei supe hrănitoare. Acesta este unul dintre motivele pentru care cifrele privind rata obezității infantile sunt alarmante: România este pe locul doi în Uniunea Europeană. Ce înseamnă asta, mai exact? 1 din 4 elevi este obez, iar 1 din 2 este supraponderal.

Nici la capitolul obiceiuri alimentare nu stăm mai bine – potrivit unor date recente ale Organizației Mondiale a Sănătății, 27% dintre copiii cu vârste între 6 și 9 ani din România mănâncă zilnic legume, în timp ce 13% mănâncă legume doar o dată pe săptămână sau chiar deloc. (Sursa aici)

Diferența poate fi însă făcută prin educație, dezvoltând proiecte care să le explice copiilor că o alimentație echilibrată, bazată pe legume și fructe este indispensabilă, mai ales în primii ani de viață.

Provocarea Bonduelle? Să îi împrietenim pe copii cu legumele, încurajându-i să mănânce sănătos.

Cum putem face acest lucru? Spunând povestea legumelor în modul cel mai potrivit vârstei lor: prin joacă, distracție și creativitate.

Soluția? Atelierele Școala Altfel. Masa Altfel.

Lansată în 2015, inițiativa Bonduelle Școala Altfel. Masa Altfel și-a propus să dărâme mitul preparatelor plictisitoare sau fade și să le demonstreze celor mici că legumele sunt sănătoase, gustoase și aliați de nădejde pentru ca ei să crească sănătoși și plini de energie întocmai ca Supereroul Bonduelle pe care îl construiesc în farfurie. Rețeta succesului este simplă, dar eficientă și se întâmplă chiar la școală.

Magia din sala de clasă

Dacă îmbinăm informația și buna dispoziție, rezultatul este un format inedit, în care conopida, morcovii, boabele de porumb ori păstăile de fasole verde devin, rând pe rând, nume de echipe, răspunsuri la ghicitori sau materie primă pentru food craft – model fiind nimeni altul decât omulețul Bonduelle.

Mentori ai elevilor în cadrul atelierelor sunt Adina Lucaciu și Irina Velcescu, două actrițe renumite pentru proiectele dedicate copiilor, care reușesc ca de fiecare dată să își cucerească audiența și să transforme clasicul "Nu îmi place" în"„Abia aștept să gust".

Ultimul punct pe de pe agenda unui atelier este vizita mascotelor Bonduelle, care oferă cadouri și îmbrățișări celor prezenți, întregind o experiență educațională memorabilă.

Rezultate măsurate în cifre și în zâmbete

Pe parcusul celor 5 ediții, peste 5.000 de elevi ai claselor I – IV din școlile din București au primit vizita echipei Bonduelle și au putut afla mai multe despre legume, beneficiile acestora și felul în care pot fi ele puse în valoare, fie că este vorba de rețete savuroase sau veritabile opere de artă. Lor li s-au alăturat aproape 1.000 de elevi din școlile din țară, care au primit cărți și alte materiale educative.

Atelierele ediției 2019 s-au desfășurat în perioada 8 – 19 aprilie, în 10 instituții de învățământ, ca parte a programului Școala Altfel.

4 întrebări și răspunsuri fulger despre atelierele Bonduelle Școala Altfel. Masa Altfel

Cui ne adresăm?

Elevilor din învățământul primar, din școlile din București.

În ce constau atelierele?

50 de minute de amuzament și jocuri pe tema alimentației sănătoase, în compania actrițelor Adina Lucaciu și Irina Velcescu.

Cine se poate înscrie?

Orice cadru didactic însoțitor al unei clase din învățământul primar, dintr-o școală din București.

Ce presupune participarea? Se percepe o taxă?

Participarea este gratuită, toate materialele necesare atelierului fiind asigurate de către Bonduelle România.

Pe anul viitor!

Grupul Bonduele reprezintă o afacere de familie înființată în anul 1853 în Franța. În toată istoria sa, Bonduelle și a asumat misiunea de "a fi numele de referință la nivel mondial care asigură o viață de calitate, sănătoasă prin intermediul alimentatiei vegetale". Promotor al inovației şi al viziunii pe termen lung, grupul este în măsură să își diversifice activitățile şi locaţiile geografice, 77% din cifra sa de afaceri fiind realizată în afara Franţei, ţara sa de origine. Legumele sale, cultivate pe 128.000 de hectare, sunt comercializate în 100 de țări sub o varietate de mărci, prin diferite canale de distribuţie şi în toate tehnologiile: conserve, congelate, pasteurizate, uscate şi proaspete/gata de utilizare. Bonduelle se afirmă ca un jucător responsabil şi renumit pentru practicile sale sociale, care face accesibile majorității oamenilor beneficiile şi plăcerea unei alimentații bazate pe legume.