Premierul turc ameninta cu extradarea armenilor. Premierul turc a amenintat ca va extrada mii de imigranti ilegali armeni, dupa ce legislatorii americani si suedezi au catalogat crimele turcilor impotriva armenilor din timpul Primului Razboi Mondial ca fiind genocid. Turcia si-a retras ambasadorii de la Washington si Stockholm mai devreme luna aceasta, dupa ce aceste tari au votat in favoarea denumirii evenimentelor respective ca genocid. In plus, Turcia a avertizat ca acest fapt ar putea afecta eforturile oricum fragile de reconciliere cu Armenia dupa un secol de ostilitati. In cadrul unui interviu pentru BBC, citat de Reuters, Tayyip Erdogan a declarat ca "La ora actuala exista 170.000 armeni care traiesc in tara noastra. Dintre acestia, doar 70.000 sunt cetateni turci, insa ii toleram pe ceilalti 100.000. Daca este necesar, s-ar putea sa fim nevoiti sa le spunem celor 100.000 sa se intoarca in tara lor pentru ca nu sunt cetateni. Nu trebuie sa ii tinem in tara noastra".

China se pregateste pentru iesirea de pe piata a Google. Un purtator de cuvant al guvernului chinez a afirmat, marti, ca potentiala iesire de pe piata chineza a companiei Google ar fi o “decizie individuala de afaceri”, iar un altul a avertizat ca Google ar trebui sa respecte legislatia locala fie ca decide sau nu sa isi inchida operatiunile pe această piata, scrie Washington Post. Compania a fost implicata intr-o disputa cu guvernul chinez privind cenzura si atacurile informatice. Afirmatiile facute de purtatorii de cuvant pentru Ministerul de Externe si Ministerul Comertului au fost urmate de indicii clare ca Google se pregateste sa iasa de pe piata chineza. Agentiile de publicitate online din China isi sfatuiesc deja clientii sa isi mute conturile la competitorul local al Google, Baidu. Totodata, oficiali guvernamentali din mai multe ministere au prezis ca Google isi va inchide in curand operatiunile de pe piata chineza.

O gradina zoologica din China a fost inchisa dupa ce 11 tigri siberieni au murit de foame. Gradina zoologica din Shenyang a fost inchisa dupa ce 11 tigri siberieni au murit de foame in decurs de sase luni, si este suspectata ca ar fi fost furnizor ilegal pentru producatorii de vin din oase de tigru, scrie The Guardian. Autoritatile au lansat o investigatie in cazul acestei gradini zoologice semiprivate, care a taiat ratiile de hrana pentru animale din cauza unor dificultati financiare. Se pare ca tigri de aici erau hraniti doar cu cateva bucati de carne de pui pe zi din lipsa banilor. Gradina din Shenyang este acuzata ca vinde parti din trupul tigrului pentru a fi folosite in medicina traditionala chineza, desi acest comert este interzis. In plus, unul dintre angajatii gradinii a declarat pentru Beijing News sub conditia anonimatului, ca in jur de 40-50 de tigri au murit aici din 2000 pana acum si ca productia ilegala de vin din oase de tigru este un fapt bine cunoscut de toata lumea. Mai mult, vinul ilegal este folosit ca mita pentru oficialii care se ocupa cu probleme de mediu.

Scandal sexual in Biserica Catolica in Brazilia - preot filmat in timp ce facea sex cu un baiat din cor. Autoritatile braziliene au lansat o investigatie in cazul a trei preoti acuzati ca ar fi intretinut relatii sexuale cu mai multi baieti din corul bisericii. Scandalul a izbucnit dupa ce o televiziune braziliana a difuzat o inregistrare care il infatisa pe unul dintre preoti, in varsta de 82 de ani, intretinand relatii sexuale cu un baiat din cor, in varsta de 19 ani, care lucreaza pentru preot de 4 ani. Televiziunea braziliana SBT sustine ca a primit inregistrarea dintr-o sursa anonima. Dupa difuzarea inregistrarii, alti tineri au marturisit ca au fost abuzati de monseniorul Luiz Marquez Barbosa, scrie Huffignton Post. Ceilalti doi clerici investigati pentru acuzatii similare sunt monseniorul Raimundo Gomes, in varsta de 52 de ani, si parintele Edilson Duarte, in varsta de 43 de ani.

24 de ore de inregistrari sunt uploadate pe YouTube in fiecare minut. YouTube a anuntat, marti, ca 24 de ore de continut video sunt uploadate in fiecare minut pe site, scrie AFP. Directorul pentru dezvoltare de la YouTube, Hunter Walk a scris pe blog ca aceasta "este o mare realizare si ilustreaza rolul pe care continutul video il are in conectarea si schimbarea lumii". YouTube a facut progrese semnificative din acest punct de vedere - daca in 2007 6 ore de inregistrari erau uploadate pe site, in ianuarie 2009 s-a ajuns la 15, iar luna aceasta la 24. Google a cumparat YouTube in 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari, insa compania sustine ca nu a reusit inca sa faca profit din acest site in pofida dezvoltarii sale impresionante.

Vorompatra – Intoarcerea pasarii dinozaur. Specialistii australieni sunt in fata unei realizari epocale care ar putea rescrie istoria lumii vii. In premiera mondiala, cercetatori din cadrul Universitatii din Adelaide au reusit sa extraga ADN din coaja oualelor fosilizate ale celei mai mari pasari care a trait vreodata pe Terra, teribila Aepyornis maximus. Vorompatra, dupa cum o denumeau bastinasii malgasi din Insula Madagascar, era cea mai mare reprezentanta a familiei pasarilor Aepyornis. Mai masiva chiar decat pasarea Moa sau Dinornis robustus din Noua Zeelanda, Aepyornis maximus, cum au botezat-o oameni de stiinta, cantarea la maturitate pana la 400 kilograme si avea o inaltime de peste 3 metri, fiind un exemplu evident de gigantism produs de izolare si lipsa pradatorilor, scrie Descopera.