Un seism cu magnitudinea de 6 grade a afectat sud-estul Guatemalei, fara ca pana acum oficialitatile sa raporteze pierderi umane sau materiale a anuntat Institutul american de geofizica. Epicentrul seismului, produs la ora locala 10:21 (19:21, ora Romaniei), a fost localizat la zece kilometri est de satul Santiago Atitlan, in departamentul Solola, si la 68 de kilometri vest de Guatemala City. Hipocentrul cutremurului a fost la o adancime de 104 kilometri, scrie AP.

Medicul-sanitar sef al Rusiei, Ghennadi Oniscenko, a criticat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru refuzul de a oferi informatii complete despre particularitatile virusului gripei porcine. Potrivit lui Oniscenko, sef al Serviciului federal rus de supraveghere in domeniul protectiei drepturilor consumatorului (Rospotrebnadzor), institutiile sanitare nationale trebuie sa fie primele care sa obtina informatii referitoare la modul in care virusul A(H1N1) reactioneaza la cunoscutele preparate antivirus si alte medicamente utilizate in tratamentul impotriva gripei. "Fara a se tine cont de practica indelung acumulata in tratarea consecventa a bolnavilor de gripa, OMS ofera recomandari doar in privinta unui singur preparat, ceea ce este incorect si contravine statutului Organizatiei Mondiale a Sanatatii", sustine medicul rus, scrie Reuters.

Aproximativ doi francezi din trei se declara 'deceptionati' de activitatea presedintelui lor, Nicolas Sarkozy, in cei doi ani care au trecut de la alegerea sa ca sef al statului si considera bilantul 'mai degraba negativ', potrivit unui sondaj. La intrebarea daca sunt "satisfacuti sau deceptionati de activitatea lui Nicolas Sarkozy dupa alegerea sa in mai 2007", 65% dintre intervievati raspund 'deceptionati', 24% - 'satisfacuti', iar 11% - 'fara opinie'. Comparativ cu aceste opinii despre activitatea presedintelui dupa primii doi ani de mandat, predecesorul lui Sarkozy, Jacques Chirac (tot de dreapta, ca si Sarkozy) totaliza 65% de 'deceptionati' si 22% de 'satisfacuti' (1997), iar Francois Mitterrand /de stanga/ - 54% de 'deceptionati' si 30% - 'satisfacuti'. La intrebarea cum estimeaza bilantul presedintelui Republicii dupa doi ani (din cei cinci) de mandat, 63% au raspuns mai degraba negativ si doar 28% - 'mai degraba pozitiv', iar 9% - 'fara opinie', scrie AP.

Zilele lui Gordon Brown in fruntea guvernului par numarate din noaptea de sambata spre duminica, de cand adversarii sai politici planuiesc sa-l inlocuiasca cu ministrul Sanatatii, Alan Johnson. Atacul demarat sambata seara a fost condus de ministrul de Interne britanic Charles Clarke. Conform Daily Mail, parlamentarul laburist Graham Stringer, care a mai incercat in urma cu un an sa il dea jos pe Gordon Brown, urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare cu mai multe figuri proeminente ale Partidului Laburist pentru a decide soarta premierului britanic. Cei care planuiesc acest complot intentioneaza alinierea in jurul ministrului Sanatatii, Alan Johnson, si el laburist. Toate acestea se intampla intr-un context in care Gordon Brown este in cadere libera, el pierzandu-si cumpatul in timpul mai multor dezbateri televizate si parasind Camera Comunelor, zilele trecute, uitand ca avea de tinut un discurs despre situatia din Afganistan. Marti va fi luata o hotarare finala vizavi de intentia de a-l boicota pe Brown. Aceasta incercare de boicotare apare la cateva zile dupa ce o petitie online care cerea demisia lui Gordon Brown a reusit sa stranga, pana sambata noapte, mai bine de 44.700 de semnaturi.

Seicul Issa bin Zayed al-Nahyan este acuzat de implicarea in torturarea a peste 25 de persoane, la o saptamåna dupa ce acesta a fost acuzat de agresarea unui om de afaceri afgan, cu implicarea politiei. Avocatii americani sustin ca au dovezi video, iar seicul este anchetat in prezent in Emiratele Arabe Unite. Avocatii omului de afaceri american, Bassam Nabulsi, fost partener de afaceri al seicului, au trimis o scrisoare ministrului Justitiei din Abu Dhabi, in care specificau ca au un film care dovedeste implicarea seicului in torturarea a peste 25 de persoane, existånd si 3 martori care vor depune marturie. Caseta a aparut in timpul unui proces, intentat de Nabulsi in America, acesta sustinånd ca a fost si el torturat in Emiratele Arabe si ca prima caseta a fost inregistrata de fratele sau, la ordinele seicului Issa, caruia ii face placere sa vizioneze imaginile ulterior, afirma AFP.