​Cea mai ridicată calitate a vieții, indicatorii economici la cele mai înalte niveluri și, nu în ultimul rând, un sistem educațional centrat pe elev și adaptat nevoilor pieței sunt doar câteva dintre atributele care fac din Elveția una dintre cele mai ofertante destinații, atât turistice, cât și de formare educațională și profesională.

Swiss Week va avea loc în perioada 20-27 ianuarieFoto: IntegralEdu

Organizarea specific elvețiană, ceasurile, peisajele montane sau ciocolata sunt câteva dintre lucrurile înfățișate cel mai des în reclame sau imagini legate de țara cantoanelor. Toate aceste particularități ale Elveției au devenit cunoscute la nivel global, însă în peisajul mediatic, sunt comunicate mai puțin informații despre calitatea ridicată a sistemului educațional din Elveția. Așa că, dacă sunteți dornici să aflați mai multe despre educația elvețiană de top veți avea ocazia să o faceți în cadrul Săptămânii elvețiene. Spre exemplu, dacă sunteți interesați să vă trimiteți copilul într-o țară cu un potențial turistic impresionant, unde poate învăța limbi străine și unde își poate dezvolta abilitățile de comunicare, taberele educaționale oferite de instituțiile de învățământ elvețiene îmbină cel mai bine latura educativă cu cea turistică și de recreere.

Toate acestea, împreună cu dorința de a alege cel mai potrivit program educațional au devenit argumente decisive pentru tot mai mulți copii și părinți care aleg o instituție de învățământ din Elveția. Astfel, în acest context, IntegralEdu, consultantul numărul 1 pentru studii în străinătate, organizează, în perioada 20-27 ianuarie, Swiss Week, când 6 instituții educaționale partenere din Elveția vor acorda discount-uri preferențiale la taberele de vară organizate în campusurile lor.

Săptămâna Elvețiană a taberelor și studiilor – deja o tradiție în România

În fiecare an, zeci de familii din Romania aleg Elveția drept cea mai potrivită destinație de studiu pentru copiii lor, fie că vorbim despre tabere de limbi străine și cursuri de pregătire în diferite domenii, programe gimnaziale, liceale sau universitare. Swiss Week a devenit deja o tradiție, organizându-se anual în România.

6 instituții educaționale elvețiene participante la Săptămâna Elvețiană oferă discount-uri de 20% sau au oferte preferențiale

Reducerea de 20% oferită de partenerii elvețieni este o ofertă exclusivă, care nu poate fi accesată în nicio altă perioadă a anului.

Doar pe durata săptămânii 20 și 27 ianuarie, familiile din România pot achiziționa taberele educaționale cu o reducere de 20% din prețul inițial, cu excepția celor oferite de International Management Institute care doar rambursează integral costul aferent taberelor, în situația în care participanții aleg să-și continue studiile în cadrul universității.

Altitude, un centru educațional de tabere care oferă oportunitatea de a învăța limbi străine, îmbinând perioada de studiu cu activități de recreere precum înotul, kartingul și numeroase posibilități de a practica activități sportive.

Leysin American School, una dintre principalele școli elvețiene, oferă cursanților o bază școlară de ultimă generație, incluzând laboratoare lingvistice, sală de informatică, terenuri de sport și sală de gimnastică, fiind situată în stațiunea Leysin, la o altitudine de 1300 m.

Lyceum Alpinum Zuoz, organizează tabere educaționale în complexul liceului pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Pentru participanții cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, programul este organizat în 4 module de activități adaptate cerințelor actuale, respectiv: multisport, compentențe digitale, arta filmului și academia de golf.

În ceea ce privește studiile universitare, SWISS EDUCATION GROUP (SEG), unul dintre cele mai prestigioase grupuri universitare din domeniul ospitalității și managementului hotelier oferă tabere educaționale desfășurate în campusurile universităților din grup, la Montreux și Leysin. Cursurile cuprind studiul limbilor străine (engleză, franceză sau germană), introducere în industria hotelieră, artă culinară, excursii și multe alte activități educaționale și de relaxare.

Tasis, cea mai veche școală americană privată din Elveția face și ea parte din seria școlilor care oferă discount preferential în cadrul Swiss Week. Instituția beneficiază de o infrastructură de ultimă oră și o calitate ridicată a actului didactic, lucru demonstrate de rezultatele obținute de elevi anual.

International Management Institute (IMI) este o universitate prestigioasă în domeniul artei culinare și managementului hotelier. IMI oferă, de asemenea, și tabere educaționale pentru copiii de peste 15 ani, care cuprind cursuri de engleză și germană, cursuri în domeniul afacerilor și ospitalității, precum și activități extracurriculare și excursii.

Pe durata campaniei organizate de IntegralEdu, Săptămâna Elvețiană, IMI și SEG rambursează costurile taberei educaționale pentru cei care își continuă studiile în cadrul universităților.

Cum puteți participa la Săptămâna Elvețiană

Cei care doresc sa beneficieze de ofertele Săptămânii Elvețiene sunt așteptati la birourile IntegralEdu din București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara, în săptămâna b, în fiecare zi, începand cu ora 09.00, până la 18.00, de luni până vineri (cu excepția zilei de 24 ianuarie) sau pot contacta de la distanță consultanții educaționali IntegralEdu, prin Laura Maior (laura@integraledu.ro, 0737.069.007).