Peste 100 de universitati internationale din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia isi vor prezenta ofertele educationale weekendul acesta, la Bucuresti. Elevii si studentii se pot interesa care sunt taxele de scolarizare, posibilitatile de finantare, bursele, procesul de aplicare si oportunitati de internship pentru programe puse la dispozitie de universitati precum London School of Economics, Universite Paris 1 Pantheon-Sorbonne sau Jacobs University Bremen, anunta organizatorii.

RIUF - targ international de universitatiFoto: Agerpres

Targul international de universitati RIUF - Romanian International University Fair - se va desfasura pe 15-16 martie la Sala Palatului din Bucuresti. La eveniment sunt asteptati 5.000 de vizitatori, care vor primi informatii despre admiterea la diverse programe de licenta, master sau MBA in strainatate, informeaza compania Educativa intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In cadrul targului, tinerii pot discuta cu studenti si absolventi romani de la universitati precum Harvard, Stanford, Princeton, University College London si London School of Economics.

Participantii la targ vor putea dialoga si cu reprezentantii oficiali ai peste 90 de universitati din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Suedia, Belgia, Norvegia, Italia, Arabia Saudita si alte 10 tari, ai organizatiilor care desfasoara programe de dezvoltare personala, profesionala si orientare in cariera sau care ofera cursuri de limbi straine.

Printre expozanti se numara Carinthia University of Applied Sciences (Austria), BHMS Business & Hotel Management School (Elvetia), University of Salford (Marea Britanie), University of Amsterdam (Olanda), King Abdullah University of Science and Technology (Arabia Saudita). Puteti vedea aici lista completa a expozantilor.

In cele doua zile vor fi organizate 32 de sesiuni de prezentari private si workshopuri sustinute de universitatile invitate. Sesiunile de prezentari ofera raspunsuri detaliate la intrebarile specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenti internationali. Cateva dintre titlurile sesiunilor sunt: "Study for free at Dania in Denmark", "Q&A: Princeton University", "Career Possibilities in Norway", "Study at the international hospitality business in Dubai!".

Pentru a participa la seminariile sustinute de universitati este necesara inscrierea pe site-ul RIUF. Participarea vizitatorilor la sesiunile private se va face in functie de ordinea inscrierilor, in limita locurilor disponibile, informeaza organizatorii.

Fond de burse de 500.000 de euro

In cadrul targului va exista si un stand dedicat noutatilor despre burse. Cele doua tipuri de burse oferite de universitati, in general, sunt sociale si de merit, iar in cadrul acestei editii RIUF fondul de burse pus la dispozitie de institutiile de invatamant pentru studentii internationali depaseste 500.000 de euro, potrivit Educativa.

Puteti vedea aici lista burselor oferite.

Targul de universitati RIUF va fi deschis in cele doua zile de la ora 10:00 pana la ora 17:00. La eveniment vor fi prezenti si consilierii EDMUNDO, care pot ajuta elevii si studentii sa aplice la programe de licenta sau master in strainatate.