Universitati din Danemarca si Suedia isi vor prezenta programele de studii si conditiile de aplicare in cadrul unui eveniment dedicat educatiei scandinave "Education on Tour", care se va desfasura pe 21 februarie in Bucuresti. Este vorba despre facultati unde studiile de licenta si de master sunt gratuite pentru studentii din Uniunea Europeana. Liceenii si studentii care vor sa isi continue studiile in strainatate vor putea discuta personal cu reprezentantii universitatilor, in cadrul evenimentului, informeaza organizatorii.

La facultateFoto: Agerpres

Education on Tour 2014 se va desfasura pe 21 februarie, intre orele 14:00 si 17:00, la Hotelul Novotel din Bucuresti. Participarea este gratuita, iar inscrierile se fac pe site-ul www.eef.ro.

Invatamantul scandinav este complet gratuit pentru studentii UE, potrivit International Education Center Romania. In cazul multor programe de studii, materiile si subiectele sunt concepute cu ajutorul firmelor si companiilor, pentru ca studentii sa fie pregatiti sa se angajeze atunci cand finalizeaza ciclul universitar.

Potrivit organizatorilor, romanii, in calitate de cetateni ai Uniunii Europene, beneficiaza in Danemarca de servicii medicale si educationale gratuite. Pe langa faptul ca studiile de licenta si master sunt gratuite in Danemarca, din acest an studentii originari din UE primesc o bursa din partea statului danez in valoare de 720 de euro, in cazul in care demonstreaza ca lucreaza legal in regim part-time nu mai mult de 10-12 ore pe saptamana.

Education on Tour este organizat in Romania de catre IEC - International Education Center si EDvisory Education.