Țuca Zbârcea & Asociații anunță lansarea seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, primul episod urmând să fie transmis vineri, 27 martie, la ora 10:00, pe canalul YouTube al firmei de avocatură.

Podcastul "Dreptul in vremea coronei"Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

Seria de podcasturi „Dreptul în vremea coronei” reprezintă un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept generate de criza epidemiei de coronavirus în lume. Discuțiile abordează subiecte relevante pentru mediul de afaceri românesc și lumea juridică, într-un format accesibil, cu participarea avocaților și consultanților fiscali ai Țuca Zbârcea & Asociații și, după caz, a altor invitați speciali.

Podcasturile sunt difuzate în principal prin intermediul canalului YouTube al firmei de avocatură și vor fi disponibile începând de vineri, 27 martie, ora 10:00. Episoadele vor putea fi ascultate și via Podomatic, precum și prin intermediul altor platforme specifice.

Invitatul primului episod este Florentin Țuca, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații, aflat în dialog cu Dan Cristea, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații. Intitulat „Cum se schimbă Dreptul?”, acest podcast este o discuție despre mutațiile esențiale și potențial ireversibile pe care le suferă în aceste zile universul juridic. Reglementările normative se succed și se vor succeda cu repeziciune, în diverse domenii ale vieții - în spatele lor s-ar putea afla transformări de substanță ale viziunii colective asupra rolului legiuitorului sau asupra echilibrului dintre puterea Statului și drepturile și libertățile fundamentale ale individului.

Care este atunci rolul juristului în aceste vremuri, care sunt coordonatele luptei pentru echilibru într-o lume legală marcată de profunde incertitudini, care sunt certitudinile pe care mediul de afaceri le poate avea din partea juridică, toate sunt subiecte ale primului episod al podcastului „Dreptul în vremea coronei”.

Al doilea episod, o discuție despre „Ce sunt și ce nu sunt cauzele exoneratoare de răspundere?”, îl va avea invitat pe Cornel Popa, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații și va fi difuzat duminică, 29 martie.

Inițiativa Țuca Zbârcea & Asociații face parte din răspunsul firmei de avocatură la provocările crizei actuale. Încă din 16 martie, firma anunțase un set de măsuri menite să asigure continuitatea operațională, în paralel cu eforturile de a pune la dispoziția comunității de afaceri și publicului larg o serie de resurse și analize dedicate gestionării situației de criză create pe fondul epidemiei de coronavirus. De asemenea, Țuca Zbârcea & Asociații a constituit un „task force” dedicat COVID-19, oferind consultații juridice pe teme specifice crizei economice (drept societar, restructurări și insolvență, dreptul muncii, drept fiscal și vamal, contracte comerciale, litigii și arbitraje, achiziții publice, protecția datelor cu caracter personal etc.).

Nu în ultimul rând, a fost constituită o linie de comunicare specială pentru situații de maximă urgență în această perioadă: helpline@tuca.ro.