​​STOICA & Asociații obține un succes important în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a menținut soluția favorabilă pronunțată anterior de Curtea de Apel București într-un dosar având ca obiect obligația de returnare a unei finanțări europene de aproximativ 2 milioane de euro.

Logo STOICA & AsociatiiFoto: STOICA & Asociatii

Echipa STOICA & Asociații SCA, alcătuită din Dan-Rareș Răducanu, Partener Senior și Constantin Cosmin Pintilie, Colaborator Senior, sub coordonarea Dr. Cristiana I. Stoica, Partener Fondator, a reprezentat cu succes o societate care activează în industria horeca într-un litigiu complex având ca obiect anularea actului prin care autoritățile române au impus societății rambursarea fondurilor europene accesate în scopul dezvoltării unui centru de cazare și agrement într-o zonă defavorizată.

Soluția favorabilă a fost obținută în urma administrării unui probatoriu solid, în urma căruia s-a demonstrat faptul că, deși considerate de autorități ca fiind o întreprindere unică, întreprinderile avute în vedere de autorități nu pot fi considerate „întreprinderi legate” în sensul Legii nr. 364/2004, întrucât acționau efectiv pe piețe complet diferite. Această soluție prezintă un interes practic și teoretic deosebit, atât pentru societățile beneficiare ale unor finanțări din fonduri europene, cât și pentru autoritățile publice, mai ales din perspectiva obligației acestora de a verifica în concret și cu atenție condițiile prevăzute de legislația aplicabilă pentru ca două sau mai multe întreprinderi să fie considerate „întreprinderi legate” (afiliate).