Printr-o decizie publicată vineri, 28 februarie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a suspendat în mod definitiv executarea Deciziei nr. 72/2018, prin care Consiliul Concurenței a constatat o pretinsă încălcare de către Orange a dispozițiilor art. 6 alin. 1 din Legea concurenței și a art. 102 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene și a dispus sancționarea societății cu o amendă în sumă de 64.915.183,19 lei. Suspendarea va dura până la momentul la care se va pronunța o soluție definitivă în ceea ce privește legalitatea pe fond a respectivei decizii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procedând astfel, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au apreciat, implicit, că există îndoieli puternice cu privire la caracterul anticoncurențial al faptelor săvârșite de către Orange Romania SA și sancționate ca atare de către Consiliul Concurenței.

În demersurile sale încununate de succes, Orange a fost asistată și reprezentată de un consorțiu de case de avocatură format din STOICA & Asociații SCA (Valeriu Stoica-Founding Partner și Dan-Rareș Răducanu-Senior Partner) și Clifford Chance Badea (Simona Neagu-Counsel și Diana Crângașu-Senior Associate).